УХАПШЕН ПОШТАР У БУДВИ: Осумњичен да је ставио у џеп скоро 5.000 евра, новац намењен за пензије

Б. Дабић

27. 05. 2022. у 08:50

НЕКОЛИКО дана након што 14 пензионера из Будве није добило пензију, ухапшен је поштар И. Д. (39) који је осумњичен да је злоупотребио положај у привредном пословању.

УХАПШЕН ПОШТАР У БУДВИ: Осумњичен да је ставио у џеп скоро 5.000 евра, новац намењен за пензије

Фото: Архива

Скоро 5.000 евра, новац намењен за пензије, поштар из Будве није поделио пензионерима већ га је несавесно присвојио. Поштар ће данас бити саслушан у Основном државном тужилаштву Котор.

Након што је будванска полиција саопштила да је ухапшен поштар, у четвртак после подне огласили су се из Поште Црне Горе, наводећи да ће сви пензионери добити своје пензије.

- Као одговорна и поуздана компанија нећемо дозволити да изоловани случај несавесног запосленог угрози ниједног корисника услуга Поште Црне Горе - поручили су из Поште.

Из Управе полиције су саопштили да је И. Д. (39) из Будве осумњичен да је извршио кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању на начин што је 19. и 20. маја, као запослени Поште Црне Горе, од службенице Поште Црне Горе задужио новац у износу од 15.330 евра, који је био намењен за исплату пензија, након чега је део повереног новца поделио пензионерима, а износ од 4.930 евра није, што је прикрио потписивањем чекова у име оштећених пензионера.

- Након тога је, како се сумња, те исте чекове раздужио у истој пословници, не пријављујући да није поделио износ од 4.930 евра и тиме нанео имовинску штету за 14 пензионера, а себи или другоме прибавио противправну имовинску корист - наводи се у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈЕДАН ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ: Ово је син Ведране Рудан из првог брака - рекла да га воли мање од партнера (ФОТО)