ВЕЉОВИЋ ПОД "ЛУПОМ": Цетињско тужилаштво се жалило на ослобађајућу пресуду Миловом саветнику

С. ЂОКИЋ

24. 05. 2022. у 07:39

Цетињско Основно тужилаштво жалило се на пресуду којом је саветник председника државе Мила Ђукановића и бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић ослобођен оптужбе за напад на полицајца Божидара Булатовића, 5. септембра прошле године, током протеста против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу.

ВЕЉОВИЋ ПОД ЛУПОМ: Цетињско тужилаштво се жалило на ослобађајућу пресуду Миловом саветнику

Фото: Д.Миловановић

Михаило Волков, један од Вељовићевих адвоката каже да је овакав потез Тужилаштва очекиван, али да верује да ће Виши суд потврдити ослобађајућу одлуку.

- Верујем из разлога што је у самој пресуди судија дао више него довољно разлога на којима темељи своју судску одлуку, а исто тако тај Виши суд ће имати пред собом те исте доказе које смо заједно спровели у овом судском процесу. Подсећам, јавност је једним делом била упозната са спроведеним доказима и опет вас подсећам у тим спроведеним доказима указао или потврдио тврдње основног државног тужиоца, односно онако како је тужилац навео у оптужном акту да је Веселин Вељовић гурао службеника полиције - наводи Волков.

Он сматра да је видео-снимак био у супротности са свим другим доказима, да није био веродостојан и да је извучен из контекста. Првостепену пресуду Вељовићу 7. априла саопштила је судија цетињског Основног суда Марија Ћупић, која је тврдила да доказа за осуду није било. Ослобађању је највише допринео исказ полицајца Булатовића, који је казао да га Вељовић није напао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДВА ВОЗИЛА СЕ СУДАРИЛА СА ГРАЂЕВИНСКОМ МАШИНОМ: Саобраћајна несрећа у Подгорици, повређено шест особа