ТУРИСТЕ ДОЧЕКУЈУ ВИТЕЗОВИ „СВЕТОГ СТЕФАНА": Гости са крузера први пут ће овог лета организовано обилазити Херцег Нови (ФОТО)

В. В.

21. 05. 2022. у 13:38

ХЕРЦЕГ Нови је први пут од ове године на списку дестинација које су понуђене за обилазак гостима који крузерима долазе у которску луку.

ТУРИСТЕ ДОЧЕКУЈУ ВИТЕЗОВИ „СВЕТОГ СТЕФАНА: Гости са крузера први пут ће овог лета организовано обилазити Херцег Нови (ФОТО)

ФОТО: В. В.

До средине октобра планирано је укупно 20 група а за прву у којој је било 45 туриста са крузера компаније Селебрити крузес који је усидрен у Луци Котор дочек је организовала херцегновска Туристичка организација у сарадњи са витешким друштвом „Свети Стефан" и Културно уметничким друштвом „Илија Кишић".

Директор Туристичке организације Ђорђе Станојловић објаснио је да је ово пилот програм овог лета стандардан у оквиру понуде за госте са крузера који организује херцегновска агенција „Горбис".

- Ова агенција има право да овог лета доводи госте са крузера који пристају у луци у Котору. Прва група од 45 гостију дочекана је на Тргу Николе Ђурковића а обишли су Белависту, тврђаву Форте Маре и винарију Савина - казао Станојловић. 

Према његовим речима треба очекивати да гости са крузера који упловљавају у Боку постану редовни у Херцег Новом.

- Већ је уговорено да до половине октобра 20 тура са крузера обиђе Херцег Нови и то је сјајан почетак - сматра Станојловић.

На херцегновском главном градском тргу постављен је за госте штанд са промо материјалом Туристичке организације, а лепу слику града употпунили су чланови Културно уметничког друштва Илија Кишић и Витешког друштва „Свети Стефан".

Председник овог друштва, Саво Моровић објашњава да су се радо одазвали позиву Туристичке организације, а на дочеку гостију су симболично отворили врата Старог града и тако озваничили почетак сезоне.

Витезови који у току сезоне држе почасну стражу на уласку у Стари град најчешће су фотографисан детаљ Херцег Новог, а за ово лето, имаће каже Моровић нове и још атрактивније униформе.

- Обнављамо униформе након 15 година и обећавамо да ће бити много атрактивније него сада. То ће бити наш допринос херцегновској туристичкој причи - каже Моровић.

Осим овога радује их и учешће на витешком турниру у Бањалуци, који је планиран 3. јуна.

БОНУС ВИДЕО:

МАТУРАНТИ ШИРОМ ЦРНЕ ГОРЕ ПРОСЛАВЉАЈУ КРАЈ ШКОЛЕ У ДУХУ СРПСТВА

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДВА ВОЗИЛА СЕ СУДАРИЛА СА ГРАЂЕВИНСКОМ МАШИНОМ: Саобраћајна несрећа у Подгорици, повређено шест особа