НЕ ПРЕСТАЈЕ ХАЈКА НА СПЦ: Митрополоја црногорско-приморска о новом прогону Митрополита Јоаникија и СПЦ

М.С.

21. 05. 2022. у 13:04

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ црногорско приморске су у суботу јавности предочили још један прогон СПЦ, свештенства и верника ове цркве, саопштавајући да је Бојану Јовановићу, аутору књиге „Како смо убили Бога“ (у издању НВО “Монтенегро Интернатионал”) – најзад стигао позив Вишег јавног тужилаштва у Београду да сведочи о оном што је написао.

НЕ ПРЕСТАЈЕ ХАЈКА НА СПЦ: Митрополоја црногорско-приморска о новом прогону Митрополита Јоаникија и СПЦ

фото: Митрополија

- Не треба да чуди околност што је подносилац те кривичне пријаве управо НВО “Монтенегро Интернатионал” издавач књиге “сведока” (који ће да сведочи) – Бојана Јовановића. Ово лице је у том свом “ауторском делу” изнело низ клевета на рачун СПЦ и Митрополије црногорско-приморске. Ова слабашна и крхка правна машта ових “протагониста” – обилује дефицитом – здравог разума. Наиме, то лице (коме је напокон стигао позив да сведочи у Београду) треба да се саслуша као сведок у поступку који је заподенуо издавач његове књиге (ауторског недела) по замолници Вишег државног тужилаштва у Подгорици. Дакле, очекује се да аутор (не)дела сведочи по кривичној пријави издавача “његове књиге”. То јесте апсолутни нонсенс. Али, не може елементарно бити никаква “вест”, нити новост, пошто су у питању стара и знана злоћудна настојања јасно уперена против Митрополије црногорско-приморске, њеног Митрополита Јоаникија и целе Српске Православне Цркве - део је саопштења Митрополије црногорско-приморске, уз констатацију да је на делу још један покушај да се у духу богоборачког прогона СПЦ у Црној Гори изазове стара атмосфера и демонизације и дискриминације СПЦ у Црној Гори и њених вјерника која траје и још увек не престаје.

Фото: З. Јовановић

- И ништа више ни даље од тога овде нема. Овај “креативни” наум се лако да разобличити уз најосновније познавање правних законитости да: свако физичко и правно лице у Црној Гори и било гдје у просвећеном свету може да поднесе кривичну пријаву против било којег другог лица, а надлежно тужилаштво је дужно да по свакој кривичној пријави поступи. То чини тако што отвора тзв. “извиђај“ у оквиру којег предузима радње које сматра нужним у вези тврдњи из било које и какве, па и ове – “никакве” кривичне пријаве. Пре неголи је као такву одбаци, јер је овде реч о крупној беспризорности “комплетног наума и подухвата”. У овом случају није ни започето кривично гоњење било којег лица. Ниједно лице овде није ни саслушано као осумњичени. Дакле, нажалост имамо на делу “самоиспуњавајуће пророчанство“ и промоцију “књиге”, гдје издавач подноси кривичну пријаву поводом околности “из књиге”, коју је он издао, а око којих тужилаштво, по службеној дужности саслушава, као сведока, аутора те књиге, као што то увек обично и бива - кажу из Митрополије и наглашавају да је Више државно тужилаштво у Подгорици аутора ове књиге морало потраживати и преко тужилаштва у Београду зато што он “самог себе” није учинио доступним надлежним органима државе Црне Горе.

- За неверицу. Уз пуну веру у победу Божје истине, да ће се и ова прљава, тек налик правна “представа” окончати брзо и на законит начин, Митрополија Црногорско-Приморска са индигнацијом одбацује све ове: и формално и суштински, и правно и морално, неуко закулисне “вести сензације”, јер су то искључиво плодови давно огољених и остарелих – злих намера - тврде из Митрополије.

Мирна Никчевић је позната по својим мрзотељским ставовима према СПЦ

НВО Монтенегро Интернатионал обична је лакрдија иза које већином стоје опскурне и искомпромитоване личности...Иза те невладине организације делују личности које су у јавном животу Црне Горе већ препознате по дискриминаторским ставовима који се граниче са фашизмом. Наиме, у осниваче те НВО, из јавно доступних информација Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, наводе се Мирна Никчевић, Џејсон Голд, Комса Прљић, Веско Караџић, Савић Рашовић, Александра Радоман Ковачевић, Анто Јанковић и Предраг Марковић. Индикативно је то што су, у јавним регистрима, претплаћени на највећи степен заштите, све како јавност не би дознала ко стоји иза поменуте НВО, оголио је Грађански покрет УРА, шефове ове ''фирме'', приликом једног ''дијалога''.

Мирна Никчевић је позната по својим мрзотељским ставовима према СПЦ, објавама о паљењу саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, пре пар година када је била црногорскји дипломата у Турској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДВА ВОЗИЛА СЕ СУДАРИЛА СА ГРАЂЕВИНСКОМ МАШИНОМ: Саобраћајна несрећа у Подгорици, повређено шест особа