"ПРЕСУДУ САМ ДОНЕО ПОД ПРИТИСКОМ ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ": Судија херцегновског Основног суда оптужио бившу шефицу

С. Ђ.

19. 05. 2022. у 08:40

СУДИЈА херцегновског Основног суда Јован Станковић, оптужио је своју бившу шефицу Весну Меденицу да је у марту ове године утицала на њега да донесе одлуке у два предмета у којима је он био поступајући судија.

ПРЕСУДУ САМ ДОНЕО ПОД ПРИТИСКОМ ВЕСНЕ МЕДЕНИЦЕ: Судија херцегновског Основног суда оптужио бившу шефицу

Фото Архива Новости

Према поузданим сазнањима, реч је о првостепеној одлуци у извршном поступку Царине ДОО против Павла Поповића, везано за дуг од 20.000 евра. Други случај је тужба радника Института Игало где је Меденица од њега тражила да што пре закаже рочиште.

Управо ова два случаја била су разлог због чега је Меденица у уторак поново саслушана пред специјалном тужитељком Наташом Бошковић. Њен адвокат Здравко Беговић, након саслушања није желео да открива детаље, истичући да је реч о службеној тајни.

Међутим, није тајна да се одмах након саслушања Весне Меденице пред тужитељком Бошковић у својству сведока појавио управо судија Станковић. Он је током саслушања детаљно објаснио, када је и на који начин Меденица утицала на њега да што пре донесе одлуку у извршном поступку Царине ДОО против Павла Поповића, појашњавајући да је то урадила свега 20 дана пре него је ухапшена. Судија Станковић је казао да се тада нашао у веома незахвалној позицији.

- Да сам одбио замерио бих јој се и без обзира на њен наводно пријатељски однос. Имајући у виду претходна искуства са њом и знајући како се односила према бројним колегама, схватио сам да ми може врло лако створити големе проблеме у правосуђу, а са друге стране отворио бих простор за даље притиске да се тај предмет што пре заврши, а који би сигурно уследили чим се она за њега заинтересовала - казао је он тужитељки Бошковић.

Додаје да је донео одлуку какву је тражила Меденица, сматрајући то у том тренутку најједноставнијим решењем.

- Да склоним тај предмет из канцеларије, а што је најважније да скинем њу са дневног реда, јер се никада нисам осећао лагодно кад је она у питању, а тиме и избегнем могуће последице уколико ми је нешто замерила - казао је судија Станковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (1)

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године