МИЛО САУЧЕСНИК У ЕТНИЧКОМ ЧИШЋЕЊУ НА КИМ: Косовски Црногорци противе се доласку Ђукановића на Косово и Метохију

Д. З.

17. 05. 2022. у 19:50

ЦРНОГОРСКА либерална странка Косова (ЦЛС) и Удружење косовских Црногораца "Матица" са седиштем у Косову Пољу, поводом најављене посете председника Црне Горе Мила Ђукановића властима у Приштини, саопштавају да Ђукановић није добродошао међу преостале косовске Црногорце.

МИЛО САУЧЕСНИК У ЕТНИЧКОМ ЧИШЋЕЊУ НА КИМ: Косовски Црногорци противе се доласку Ђукановића на Косово и Метохију

Фото: Танјуг

Он је, како наводе, саучесник у етничком чишћењу 30.000 наших сународника са овог простора и један од најзаслужнијих за очигледну легализацију тог етничког чишћења.

- Над Црногорцима на Косову и Метохији десио се геноцид у продуженом трајању и Црногорци су највеће жртве свих дешавања у покрајини - наводе из поменуте странке и удружења.

Додају да власти у Приштини Црногорце не признају чак ни као националну мањину, док су до 1999. на КиМ били државотворни народ.

- Црногорска гробља у Метохији су преорана, многе наше цркве које припадају Епархији рашко-призренској су спаљене, али то не дотиче Ђукановића, који је био и остао савезник оних који су Црногорце насилно протерали 1999. године, спалили им куће, домове, цркве и манастире и скоро две и по деценије бесправно користе црногорска имања и црногорске станове у стамбеним зградама од Пећи до Вучитрна - наводи се у саопштењу ове две странке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста