ПЉЕВЉА - Радници „Чистоће“ протестовали испред Пореске управе

М.Д.

17. 05. 2022. у 16:04

Радници локалног комуналног предузећа „Чистоћа“ још нису примили плату за април због блокаде рачуна од стране Пореске управе у Пљевљима.

ПЉЕВЉА - Радници „Чистоће“ протестовали испред Пореске управе

М.Дробњак

ПЉЕВЉА – Радници пљеваљског предузећа ДОО “Чистоћа”,  незадовољни блокадом рачуна ове фирме од стране Пореске управе, услед чега нису примили априлску плату,  након одржаног збора у кругу предузећа, кренули градским улицама у организованој колони до зграде Пореске управе.

Радници су незадовољни  односом Пореске управе у Пљевљима,јер сматрају да су до сад редовно измиривали све договорене рокове око отплате дуга и да својим радом и организацијом посла представљају пример за сва комунална предузећа у држави.

Радници поменутог предузећа сматрају да Пореска управа у Пљевљима селективно врши блокирање рачуна предузећа која имају порески дуг.

Представници радника боравили у објекту Пореске управе, да би разговарали са челним људима ове институције у Пљевљима, док су радници испред чекали исход.

Међутим, са представницима Пореске управе у Пљевљима није постигнут никакав конкретан договор, већ им је сугерисано да испред предузећа „Чистоћа“ поднесу захтев централи Пореске управе Црне Горе о престанку блокаде рачуна.

Руководство предузећа је пре пар дана боравило у централи Пореске управе у Подгорици а након тог састанка  директор “Чистоће”, Саша Јечменица изјавио је да постоје позитивни сигнали да би проблем могао наћи решење.

Међутим, рачун предузећа није одблокиран, па су незадовољни радници после одржаног збора у кругу предузећа кренули градским улицама у организованој колони до зграде Пореске управе.

У организованој колони уз пратњу саобраћајне полиције градским улицама је прошла и колона са механизацијом предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)