УБИЦА НАДГЛЕДАО МЕТУ У ЗАТВОРУ СПУЖ? Ко је и зашто користио пронађени дурбин на троношцу усмерен ка притвореницима

С. ЂОКИЋ

16. 05. 2022. у 20:37

ДУРБИН на троношцу пронађен је у недељу око 17 сати између Истражног затвора и Затвора за кратке казне у Спужу код Подгорице. Како је саопштено из Управе за извршење кривичних санкција, службеници Сектора за безбедност су приликом обављања послова из своје надлежности пронашли технички уређај и о свему обавестили Управу полиције у Данилограду.

УБИЦА НАДГЛЕДАО МЕТУ У ЗАТВОРУ СПУЖ? Ко је и зашто користио пронађени дурбин на троношцу усмерен ка притвореницима

Фото "Вијести"

Саговорник "Новости", упознат са истрагом, каже да је током увиђаја констатовано да је дурбин на троношцу био је усмерен ка згради Истражног затвора, у којем се тренутно налази на десетине наводних припадника "кавачког" и "шкаљарског" криминалног клана, међу којима су и Слободан Кашћелан и Игор Божовић. Управо зато истражитељи не искључују могућност да је неко пратио кретање и навике неког од притвореника и можда планирао нечију ликвидацију. То је био разлог да се степен безбедности повећа на виши ниво, односно да се појачају мере обезбеђења.

О догађају је обавештен дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици Никола Боричић, који се изјаснио да у том догађају нема елемената кривичног дела. С друге стране, узети су трагови с лица места и одређена су вештачења, али и друге мере, како би се покушало доћи до особе која је надгледала притворенике.

Ликвидација у кругу затвора није нешто што је немогуће када је реч о црногорским затворима. Томе најбоље сведочи случај од пре шест година, када је убијен Которанин Далибор Ђурић (34). Хитац у Ђурића испаљен је из снајпера у тренутку док се шетао затворским кругом. Убица ни до данас није пронађен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САЧУВАЈ ТАЈНУ, ЉУБАВИ МОЈА Трагична прича о мистериозном крају певача чију је песму Прија обрадила