ЗА ЈАНКОВЕ ТОРТЕ ЗНА ЦЕЛА: Подгоричанин демантује предрасуде да је кухиња место предодређено за жене
ЈАНКО Коматина из Подгорице демантује предрасуде које владају на нашем поднебљу, да је кухиња место предодређено за жене.
Од хобија до бизниса, Фото Приватна архива
Студент економије, ужива у осмишљавању рецепата, прављењу и декорисању торти. У почетку је то био само хоби, а Јанко је сада већ на путу да од љубави према прављењу посластица направи озбиљан бизнис, те сања и да у неком наредном периоду отвори своју посластичарницу. Иако још нема могућност доставе, Јанкове торте већ су нашле пут до готово свих црногорских градова.
Интересовање према кухињи Јанко је показао, како каже, још у млађим данима, а оно је било усмерено ка сланим јелима и домаћој кухињи. Лекције о кулинарству добијао је преко фиксног телефона од своје бабе.
- Што се тиче првих јела које сам припремао, ту је била баба коју сам звао и која ми је преко телефона давала инструкције шта и како да радим током припреме - каже младић, и додаје да иако је све кренуло са сланим јелима, ипак се највише пронашао у припреми посластица.
- Да правим торте и колаче сам почео пре пар година, на крају сам се определио само на торте јер ми највише задовољства пружа да њих припремам. Баш уживам у целом процесу.
Од хобија до бизниса, Фото Приватна архива
Осим првих инструкција које је добијао од баке, Јанко данас нема никаву помоћ у кухињи.
Од почетка све ради сам, како истиче, јер тако највише воли. Иако је припремање посластица у почетку био само хоби, након што се на друштвеним мрежама прочуло о Јанковом умећу, стизале и наруџбине, те је почео озбиљније да размишља о покретању бизниса.
- Кад су све више и више почеле да стижу поруке за наруџбине, уз наговор пријатеља и породице рекао сам - што да не, хајде да пробам, волим то и уживам у томе - присећа се младић.
Од хобија до бизниса, Фото Приватна архива
КВАЛИТЕТ НАЈВАЖНИЈИ
Избор торти које се данас могу купити је неограничен, како када је реч о укусима, тако и о изгледу, облицима. Ипак, Јанко истиче да је његов фокус, упркос посвећености декорисању, ипак на квалитету... Како каже, посебно му је важан избор намирница, а његове посластице посебне су и зато што се праве без јаја, шлага, кора и без фондана и маргарина.
Препоручујемо
ЗРЕЊАНИН: Манифестација "Изађи ми на теглу" - варјаче укрстило више од 10 екипа
01. 10. 2021. у 14:04
НАША КУХИЊА ОСВАЈА СВЕТ: Пети рођендан јединог домаћег кулинарског канала Кичн ТВ
03. 07. 2021. у 10:14
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
"СТИГЛИ СРПСКИ ХУЛИГАНИ!" Аустријска полиција плаши грађане по улицама Граца због навијача Звезде
Штурм Грац и Црвена звезда играју утакмицу у Лиги Европе, а пред тај меч аустријска полиција је урадила нешто несвакидашње.
11. 12. 2025. у 16:15
Коментари (0)