ВЕСНА МЕДЕНИЦА ПРЕБАЧЕНА У СПУЖ: Лекари дали сагласност да може боравити у затворским условима

С. Ђ.

27. 04. 2022. у 21:02

БИВША председница Врховног суда Црне Горе, Весна Меденица, осумњичена да је починила кривично дело противзаконит утицај, јуче је из Клиничког центра у Подгорици премештена у Истражни затвор у Спужу.

ВЕСНА МЕДЕНИЦА ПРЕБАЧЕНА У СПУЖ: Лекари дали сагласност да може боравити у затворским условима

Фото Архива Новости

Одлука о премештају донета је након што су лекари дали сагласност да може боравити у затворским условима. Да ће његова брањеница болничку собу заменити ћелијом, адвокат Здравко Беговић сазнао је приликом посете.

- Управо у тренутку када сам био у посети мојој брањеници у КБЦ, у ходнику сам срео дежурног лекара др Сретена Каварића, који ми је рекао да су они предали отпусну листу у којој је наведено да може да борави у Истражном затвору уз одговарајућу пажњу и негу затворских лекара и уз одговарајућу терапију коју би примала, а коју би препоручили лекари КБЦ. Управо из тог разлога затворска служба је реаговала и донела одлуку да се Весна Меденица пребаци у Истражни затвор - казао нам је Беговић.

Овакву одлуку Меденица је тешко поднела.

- Одлука да одлази у Истражни затвор и многима око ње је врло тешко пала а камоли њој. Био сам у тим тренуцима поред ње, покушао сам да је утешим - додао је Беговић.

Са друге стране, како је новинарима потврдио координатор служби безбедности Дритан Абазовић, надлежни органи расписали су локалну потерницу за њеним сином Милошем, који је означен као организатор криминалне групе.Абазовић тврди да постоји комуникација са надлежним органима Републике Србији поводом изручења Милоша Меденице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ УРСУЛЕ ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Шта је са територијалним интегритетом и суверенитетом Србије?

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је на 50. годишњицу поделе Кипра да ће наставити са подршком за поновно уједињење последње подељене државе чланице ЕУ, у складу са релевантним резолуцијама Савета безбедности Уједињених нација.

20. 07. 2024. у 19:04

Коментари (0)

ГОТОВО ЈЕ! Алекса Аврамовић напустио Партизан, позната и наредна дестинација