"ДРИТАН И ЈОКОВИЋ ЋЕ ПОСТАТИ ИКЕБАНЕ ЗАВИСНЕ ОД МИЛА": ДФ издао саопштење нагласивши да је издата народна воља после 30. августа

Новости онлајн

22. 04. 2022. у 10:55

ИЗ ДЕМОКРАТСКОГ фронта поручују да ће након издаје, мислећи на формирање мањинске владе уз подршку ДПС-а, Абазовић и Јоковић постати икебане зависне од Ђукановића.

ДРИТАН И ЈОКОВИЋ ЋЕ ПОСТАТИ ИКЕБАНЕ ЗАВИСНЕ ОД МИЛА: ДФ издао саопштење нагласивши да је издата народна воља после 30. августа

Фото В. Кадић

- ДФ још једном исказује неподељен став да је формирање мањинске Владе уз подршку ДПС-а покушај политичке реанимације Мила Ђукановића и његовог спасавања од кривично правног гоњења. Након хапшења Весне Меденице, сваком је у Црној Гори јасно, а посебно би требало да буде Дритану Абазовићу и Владимиру Јоковићу, да је Мило Ђукановић као врховни налогодавац црногорском правосуђу морао да буде следећи на листи ГСТ-а - истичу из ДФ-а.

Фото СНП

Они су казали да са издајом изборне воље од 30. августа, од стране УРЕ и СНП, не да Ђукановић неће бити следећи, већ ће лично он закочити реформе у судству, како би заједно са најближим сарадницима избегао суочавање са својим непочинствима.

- На овај начин, наркодилерски ДПС суштински преузима институције, док ће Дритан Абазовић и Владимир Јоковић, постати изврсна икебана зависна од Ђукановићевог утицаја - наводе из Демократског фронта.

Они су такође казали да је нажалост, овом процесу у значајној мери допринео и Здравко Кривокапић са својим министрима који су били против демонтаже ДПС-а, а Спајић и Милатовић су се чак и јавно хвалили да су оставили кадрове бившег режима на кључним позицијама у њиховим министарствима.

фото: В.К.

- Да се Здравко Кривокапић више сретао са онима који су га гласали, а мање са Милом Ђукановићем којем је на тај начин давао легитимитет, сад би и Ђукановић био у соби поред Меденичине. Да су Спајић и Милатовић у САД-у од Ескобара тражили подршку за обрачун са наслеђем Ђукановића, а не са лидерима ДФ-а, вероватно би се уз Светозара Маровића макар и Ацо Ђукановић нашао на црној листи - закључују из ДФ-а у свом саопштењу.

(Борба.ме)

БОНУС ВИДЕО:

ВЕСНА МЕДЕНИЦА СТИГЛА У СДТ: Бивша председница Врховног суда стигла на саслушање

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери