ЗАБОРАВЉЕНИ МИЛОВ САРАДНИК У ВЛАДИ? У Абазовићевом премијерском тиму и поражене партије на последњим парламентарним изборима

В.КАДИЋ

14. 04. 2022. у 09:18

ПОЧАСНИ председник Социјалдемократске партије Црне Горе Ранко Кривокапић и годинама блиски сарадник председника Црне Горе и лидера ДПС Мила Ђукановића, познат по жестоким антисрпским ставовима, нападима на Српску православну цркву, блаженопочившег митрополита Амфилохија, литијашки покрет за одбрану светиња, заговорник уклањања цркве на Румији, учесник протеста на Белведеру и Цетињу против устоличења митрополита Јоаникија - улази у владу Дритана Абазовића!

ЗАБОРАВЉЕНИ МИЛОВ САРАДНИК У ВЛАДИ? У Абазовићевом премијерском тиму и поражене партије на последњим парламентарним изборима

Фото Архива "Новости"

Заборављени политичар ће уз актуелног лидера партије Рашка Коњевића покривати један од два "зарађена ресора".

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић саркастично је прокоментарисао најаву да ће у новој влади бити представници СДП.

- Ко би био бољи министар вањских послова кокаинске владе него Ранко Кривокапић. Сви људи који су гласали против ДПС мафије и њихових сателита 30. августа 2020. године у суштини су гласали да Ранко Кривокапић постане министар вањских послова - оценио је Медојевић.

Како ће мањинска влада функционисати наговестила је бивша председница Социјалдемократске партије, посланица Драгиња Вуксановић Станковић. Она је оштро "одбрусила" лидеру СНП Владимиру Јоковићу, који је изјавио да ће српство и Српска православна црква у Црној Гори опстати, најављујући потписивање Темељног уговора, одржавање пописа становништва који је требало да се обави прошле године.

- Постојаће Црна Гора! Вратићемо отето ЦПЦ. Сваки уговор супротан Уставу и законима Црне Горе неће бити потписан. Ми смо на путу ЕУ интеграција и нећемо се враћати ратнохушкачким политикама. А то што Јоковић има потребу да улазак у Владу правда на овакав начин свом бирачком телу и Вучићу није наш проблем. Ко се правда, тај се оптужује - поручила је Вуксановић Станковић.

Драгиња Вуксановић Станковић, Фото skupstina.me

Предлог за састав мањинске владе биће спреман до краја седмице. Потпредседник СНП Драган Ивановић потврдио је да ће тој партији припасти шест министарстава, као и да ће СДП бити део мањинске владе.

- Ресори одбране и вањских послова могли би да припадну тој партији, али то зависи и од договора између мандатара и СДП - саопштио је Ивановић, објаснивши због чега им не смета присуство СДП у Влади.

- Они нису били власт. Они су опозиција већ шест година и чини нам се да су у овом тренутку били најприхватљивији.

Ивановић поручио да ће СНП сарађивати са СДП, Фото СНП

КАДРОВИ СНП

СНП ће припасти место председника Скупштине Црне Горе и шест ресора у мањинској влади. Потпредседник партије и директор Фонда за здравствено осигурање Драгослав Шћекић наводно ће бити вицепремијер и министар пољопривреде. Министарство здравља преузеће члан Председништва СНП Зоран Терзић, док ће министар просвете највероватније бити мр Миомир Војиновић, министар спорта Василије Лалошевић, министар финансија мр Александар Дамјановић и министар правде Марко Ковач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИСКОМПЛЕКСИРАНЕ БУДАЛЕ: Бора испрозивао жири Звезда Гранда - Снежана жестоко узвратила