У ЦРНОЈ ГОРИ ПОД ЛУПОМ БОМБЕ И КУПОВИНА ГЛАСОВА: Скупштински одбор за безбедност и одбрану саслушаће данас челнике безбедносног сектора

В. КАДИЋ

06. 04. 2022. у 07:39 >> 08:11

ПАРЛАМЕНТАРНИ Одбор за безбедност и одбрану донео је одлуку да се данас у "глувој соби" обави контролно саслушање директора Управе полиције Зорана Брђанина, директора Агенције за националну безбедност Дејана Вукшића и главног специјалног тужиоца Владимира Нововића, поводом претњи упућених школама и институцијама о "подметнутим" бомбама 1. априла. Представници безбедносног сектора и тужилаштва биће саслушани и о наводним куповинама гласова у Улцињу и мандата у Котору.

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОД ЛУПОМ БОМБЕ И КУПОВИНА ГЛАСОВА: Скупштински одбор за безбедност и одбрану саслушаће данас челнике безбедносног сектора

Одбор за безбедност, Фото Скупштина ЦГ

Председник Одбора Милан Кнежевић казао је да је било каква тенденциозна нарација да је са њим заказао седницу јер је контактирао руски екстремиста Владислав Поздњаков, ноторна глупост, неодржива и неутемељена.

- Уколико су криви Руси или Срби, нека одговарају, али уколико су криви неки други, сматрам да Управа полиције, специјално тужилаштво треба да ураде све да те људе кривично процесуирају - рекао је Кнежевић, подсетивши да грађански мир и стабилност немају цену.

Он је подсетио да је криза у Црној Гори кулминирала након међусобног оптуживања премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића за шверц цигарета и кокаина.

- Од почетка дешавања у Украјини јасно сам упозоравао да се овај сукоб у геополитичком контексту може прелити на Црну Гору. Ових дана били смо окупирани дојавама о постављеним бомбама што представља озбиљно кривично дело изазивања панике - нагласио је Кнежевић, објаснивши да је мејл од Поздњакова добио након што је заказао седницу, и да је према незваничним информацијама, сличан аудио-запис упућен још на неке адресе у безбедносном сектору и медијима.

Да је цела прича "пренадувана" и да је добила политичку конотацију уверен је Драган Краповић из Демократске Црне Горе.

Посланик Демократа, Владимир Мартиновић говорећи о "најбруталнијим оптужбама оних који на државном нивоу покушавају да направе већину" - Грађанског покрета УРА И ДПС-а, казао је да је на сцени афера "Снимак 2" предлажући да се саслушају Нововић и Брђанин.

- Од њих треба тражити одговоре на питања шта су до сада предузели поводом свих збивања током предизборне кампање у Улцињу. Куповина гласова је нешто против чега смо се сви борили годинама и треба коначно да се такмичимо изборним програмима и идејама, а не да се врати куповина гласова. Очито да су ДПС и УРА за кратак период научили како се добијају гласови - навео је Мартиновић.

ПОЛИТИЧКИ СКАНДАЛ ПОТРЕСА УЛЦИЊ

ДАН пред поновно гласање на гласачком месту број 5 у Улцињу, у Основном државном тужилаштву (ОДТ) јуче су у својству грађана изјаве дали политичари, актери објављеног аудио-снимка о наводној куповини гласова у том граду: Фатмир Ђека, Омер Барјактари, Амир Мехмети. Није се појавио мандатар Дритан Абазовић, који је имао одраније заказане обавезе, а присуствовао је и седници Одбора за безбедност. Барјактари каже да је снимак монтиран и има за циљ борбу за један мандат на изборима који ће се поновити данас. Б. Д.

ВОЗНИ ПАРК

РАШКО Коњевић (СДП) упозорио је да за месец истичу уговори за возила полиције.

- Волео бих да секретар одбора затражи да МУП каже да ли је урадио нешто да нам се не деси поново брука да нам полиција иде пешке - подсетио је Коњевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Никола Јокић пред НБА финале одржао конференцију за штампу какву медији нису очекивали

НИКОЛА Јокић и ван паркета привлачи огромну пажњу, о чему сведочи конференција за штампу коју је Денвер нагетс организовао пред прво учешће у НБА финалу у клупској историји.

27. 05. 2023. у 21:14

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (0)

КО ИМА ПРЕДНОСТ? Слика раскрснице посвађала кориснике мрежа - многи се залете и ПОГРЕШЕ