ЦРНА ГОРА ЋЕ ОСТАТИ НА ЦЕДИЛУ?! Русија је прогласила за непријатељску државу, Милан Кнежевић упозорио грађане на могуће последице

Novosti online

08. 03. 2022. у 14:35

ПРВИ пут у историји односа Црне Горе и Русије, Црна Гора је проглашена за непријатељску државу и судећи по оваквим потезима које је Црна Гора повукла посљедњих десетак дана, а усмерени су против Русије ово је било очекивано од стране Руске Федерације, каже за портал АДРИА председник ДНП-а и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

ЦРНА ГОРА ЋЕ ОСТАТИ НА ЦЕДИЛУ?! Русија је прогласила за непријатељску државу, Милан Кнежевић упозорио грађане на могуће последице

Фото архива

- Нажалост Црна Гора је овим постала легитимна мета Руске Федерације и ја још једном позивам државно руководство да водимо избалансирану политику. Препознат сам као човјек који се залаже за поштовање међународног права и надам се да ће овај сукоб у Украјини између Русије и Украјине врло брзо бити завршен мировним споразумом у корист и Украјине и Русије јер све друго је лоше и за Црну Гору и за читав свет - истиче Кнежевић.

Нада се, како каже, да ће Црна Гора из овога извући поуке.

- Бојим се да ће Црна Гора када се све ово заврши још дуго дуго остати на цедилу, а приближава нам се туристичка сезона - објашњава он.

Према његовим речима Црна Гора не треба да буде антируски настројена.

- Ова хистерија и параноја у којој се забрањује Достојевски, Чајковски, извођење опере Пикова дама, никако не могу допринети оздрављењу геополитичких односа, а плашим се да и Црна Гора у стопу следи ту неку врсту антируске необјашњиве хистерије. Понављам да уместо да као мала држава покушамо да заштитимо националне интересе, да подржимо територијални интегритет Украјине и да у складу са међународним правом не будемо антируски расположени, не уводимо нове санкције или непријатељске потезе ка Русији ми смо се оприједелили за једну агресивну, офанзивну антируску политику која нам може нанети велику штету када дође до договора великих држава, а тај договор ће сигурно бити постигнут. Плашим се да ће свако тада заборавити на Црну Гору. И Русија и НАТО и ЕУ - закључио је Кнежевић.

БОНУС ВИДЕО - ОБЈАВЉЕН СНИМАК: ДНР запленила седам украјинских тенкова

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕРЕТЊАЦИМА ЗАБРАНА ВОЖЊЕ: Због гужви током сезоне важиће нова правила