ПРИНУДНА УПРАВА, ПА ИЗБОРИ: Пропао и седми покушај одржавања седнице СО Тиват, на потезу Влада Црне Горе

В. В.

02. 03. 2022. у 20:55

САМО 11 одборника владајуће коалиције дошло је на данашњу седницу Скупштине општине Тиват, па није ни одржана.

ПРИНУДНА УПРАВА, ПА ИЗБОРИ: Пропао и седми покушај одржавања седнице СО Тиват, на потезу Влада Црне Горе

Фото: В. В.

Наредни потез очекује се од Владе Црне Горе јер је овим пропао и седми покушај одржавања парламентарног заседања, на коме је требало да буде усвојен буџет и одлука о скраћењу мандата скупштини. Овакав поступак води ка принудној управи, а потом и новим изборима на коме ће опет грађани имати главну реч.

Председник Тивта Жељко Комненовић истиче да је све што се десило очекивани сценарио.

- Видело се да опозиција истрајава у тактици бојкота Скупштине. Колико је то добро за град, мислим да није уопште. Имамо ситуацију у којој се опозицији не иде на изборе, нису се појавили да се изгласа та иницијатива одборника владајуће коалиције да се скрати мандат Скупштини. Оно што мене лично забрињава као грађанина, не као функционера, колика је то количина индоленције према своме граду, а праћењу неких њихових партијских директива, да њима није падало на памет да се говори о усвајању буџета па да се иде на изборе. Продужена је агонија у којој град не може да функционише без буџета - истакао је Комненовић и подсетио да рок за привремено финансирање истиче 31. марта.

Комненовић очекује да Влада брзо донесе одлуку о распуштању локалног парламента и именује одбор повереника.

- Одбор би већ на првој сједници требало да усвоји буџет Општине. То је најважније за функционисање града, све друго је домен политике. Оно што је реално је да смо ми од данас у предизборним активностима. То треба да озваничи председник државе и саопшти термин одржавања избора. Можда је то и најпоштеније решење према граду и грађанима, а задатак свих нас је да се потврди одлука грађана Тивта, од 30. августа 2020. Године, да је ДПС политичка прошлост као и сви његови сателити- казао је Комненовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)