ШПЕДИТЕР УХАПШЕН ЗБОГ КОКАИНА У БАНАНАМА: Барани најавили скуп подршке, полиција снима догађај

Б. Д.

24. 01. 2022. у 19:16

СЛУЖБЕНИЦИ полиције ће снимати јавно окупљање испред главне капије Луке Бар, у организацији групе грађана у знак подршке лицу лишеном слободе, шпедитеру из Бара, које ће се одржати 26. јануара, са почетком у 12.00 часова.

ШПЕДИТЕР УХАПШЕН ЗБОГ КОКАИНА У БАНАНАМА: Барани најавили скуп подршке, полиција снима догађај

Фото: МУП ЦГ

Због шверца око 500 тона кокаина који је половином јануара откривен у пакетима са бананама осумњичен је и ухапшен један човек - шпедитер из Бара Ђоко Дробњак (49) у чијој биографији до сада нема ни саобраћајног прекршаја.

Грађани Бара на друштвеним мрежама су најавили - Окупљање испред главне капије Луке Бар, у среду од 12-13 часова „Подршка за шпедитера Ђока Дробњака“.

Неправда учињена једном човеку претња је свима, наводи се у најави окупљања за које се не зна у чијој је организацији.

Подсетимо, након што је откривено неколико стотина килограма кокаина у пакетима са бананама у магацину Волија, ухапшен је шпедитер Дроњак и одређено му је задржавање, а против њега је поднесена кривична пријава због сумње да је био члан криминалне организације која је кријумчарила кокаин у пакетима банана.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) поднело је половином јануара кривичну пријаву против шпедитера Ђока Дробњака који се сумњичи да је део међународне криминалне организације која се сумњичи за шверц кокаина из Еквадора у Црну Гору.

Из СДТ-а су навели “Дробњак је, сумња се, у криминалној организацији коју су формирала два неидентификована лица, између осталог, имао задатак да врши манипулацију контејнерима у којима су биле банане, да доставља бројеве контејнера у циљу изузимања кокаина испод мера надзора на царинској зони”.

Пре неколико дана огласила се породица шпедитера Ђока Дробњака.

-Овлашћења шпедитера су врло ограничена, он нема право нити може да отвори, или на тај начин контролише било коју пошиљку, без присуства цариника, саопштили су представници породице Дробњак, поводом хапшења шпедитера Ђока Дробњака у вези преко 400 килограма кокаина нађених у магацину Волија у Подгорици.

Писмо Ђоковог оца прочитано је на седници Одбора за безбједност Скупштине Црне Горе.

-Ухапшен је под сумњом да је члан међународне организоване криминалне групе, основане од стране НН лица, иако ни један доказ за такву тврдњу не постоји, навели су из породице Дробњак.

Они тврде да је Ђоко частан и поштен човек, без икакве мрље у својих 49 година живота, што може потврдити и сваки грађанин Бара.

Наводе и да никада није имао незаконитих поступања, чак ни саобраћајних прекршаја, а камоли криминалних склоности, које му се данас стављају на терет.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића