ДФ ЋЕ ГЛАСАТИ ЗА ДРИТАНОВУ СМЕНУ: ДПС не може бити фактор одлучивања

В. К.

22. 01. 2022. у 16:41

ПОСЛАНИЦИ ДФ ће подржати иницијативу да у скупштинску процедуру буде уврштена тачка дневног реда везано за разрешење потпредседника Владе Дритана Абазовића и гласаће за Абазовићеву смену.

ДФ ЋЕ ГЛАСАТИ ЗА ДРИТАНОВУ СМЕНУ: ДПС не може бити фактор одлучивања

Фото Танјуг

- Верујемо да ће то представљати корак у добром правцу за превазилажење дубоке кризе у Црној Гори која се најбоље регистровала у сукобима у самој влади Здравка Кривокапића и попримила застрашујуће размере. Тај сукоб у тзв. експертској влади не сме да одређује или да утиче на договор парламентарне већине - саопштено је данас из тог политичког савеза.

- Процес враћања Црне Горе себи и спречавање да ова земља постане колонија и банана држава треба да буде најважнија тема нашег политичког живота.

- Ова влада је одузела право грађанима да слободно опредељују своју будућност, јер се предала и потчинила разним центрима који се налазе изван Црне Горе. Са таквом праксом и понашањем треба што пре прекинути и вратити право народним представницима, да слободно и без тог штетног утицаја, одлучују о свим питањима и изазовима - поручују из ДФ-а.

Излазак из политичке кризе може се постићи поштеним и одрживим договором само унутар парламентарне већине.

- ДПС не може бити укључен у било који процес и не сме се дозволити да та партија више оствари било какав утицај на извршну власт, јер би то било против воље народа од 30. августа 2020. Неприхватљиво је да ДПС више буде било какав фактор одлучивања, а сигурни смо и што се тиче већинске Црне Горе да би то  било неодрживо - наводи се из ДФ-а.

- Такође, оцењујемо да тешке речи које се данима размењују између председника и потпредседника Владе само доказују да се експерименти и одступање од демократских принципа завршавају урушавањем таквих трошних конструкција. Парламентарна већина има обавезу да пронађе излаз из ове тешке ситуације, јер нас на то управо обавезују они који су нас гласали. Такву вољу и високу политичку одговорност региструјемо и код субјеката парламентарне већине с којима смо отпочели разговоре - закључује се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО.

ПОЛИТИЧКА КРИЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Протест грађана Никшића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума