МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим и његове главне перјанице

Novosti online

21. 01. 2022. у 16:22

ПОЛИТИЧКИ поступци потпредседника Владе Дритана Абазовића и Грађанског покрета УРА представљају покушај прекрајања изборне воље грађана од 30. августа 2020. године, саопштила је министарка одбране Оливера Ињац.

МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим и његове главне перјанице

Фото: Министарство одбране Црне Горе

Казала је да су на тадашњим парламентарним изборима „корумпирани режим ДПС-а и његови сателити послати у политичку прошлост“.

Ињац је оценила да концепт нове и како је казала, антиуставне, мањинске владе представља пречицу којом „неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим и његове главне перјанице„, кроз поступно и постепено враћање на власт.

-Они који желе да стопирају реформске процесе у земљи, чине то са циљем да зауставе демонтажу хибридног режима и очувају њихове, претходно етаблиране и опробане, криминалне послове, саопштила је Ињац.

Позвала је грађане да се запитају коме одговара дестабилизација политичких прилика у земљи.„Управо крацима и реликтима хибридног режима, који нам је угрожавао слободу деценијама“, додала је.

Тиме се, како је казала, директно угрожава будућност и просперитет, европеизација и демократизација Црне Горе.

Једино фер и поштено решење су ванредни парламентарни избори, сматра министрака одбране.

-Грађанска свест се пробудила, и више ниједан непоткупљиви и слободоумни грађанин Црне Горе неће дозволити нову политичку корупцију и прекрајање изборне воље грађана, закључује се у саопштењу.

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕНАМА ЗАКОНА УШТЕДА 15 ЦЕНТИ: Кориговани ценовници у радњама, ево колико су просечно појефтинили брашно и зејтин