КАБИНЕТ КРИВОКАПИЋА ОДБРУСИО АБАЗОВИЋУ: Саопштење ГП УРА вређа здрав разум

Танјуг

20. 01. 2022. у 21:53

ВЕЧЕРАШЊЕ реаговање ГП УРА, у којем се тврди да премијер Здравко Кривокапић руши сопствену Владу, и то само дан након што је поднела иницијативу за смену те исте Владе, у којој седи и њен лидер, вређа здрав разум и представља нечувено изругивање елементарној интелигенцији свих црногорских грађана, наводи се у саопштењу из Кабинета премијера Црне Горе.

КАБИНЕТ КРИВОКАПИЋА ОДБРУСИО АБАЗОВИЋУ: Саопштење ГП УРА вређа здрав разум

Фото Влада ЦГ

-Једнако је дипломатски скандалозна имплицитна тврдња ГП УРА да премијер Кривокапић и Влада Црне Горе немају подршку међународних партнера, превасходно САД, упркос поруци коју је данас послао господин Габријел Ескобар, приликом сусрета са министром Спајићем, додаје се у саопштењу.

Из кабинета премијера подсећају да су јуче од посланика ГП УРА сазнали Црној Гори прете санкције и међународна изолација уколико УРА не формира мањинску владу са ДПС-ом.

Такође наводе да су сазнали да се "премијер Кривокапић понаша противуставно", али и да „УРА не врши никакав уставни пуч, како то тврди Кривокапић, већ је управо супротно".

Све је, међутим, напомињу из кабинета, једноставно доказиво за шта је довољно прочитати кровна правна документа.

-Устав Црне Горе у члану 84 став 4 јасно прописује могућност да Влада предложи Скупштини скраћење мандата, како је и учињено. Дакле, Влада не доноси одлуку о скраћењу мандата, већ то ради Скупштина, па очекујемо да тај орган одлучи да ли ће прихватити или одбити поднесени предлог, наводи се у саопстењу из кабинета Кривокапића.

С друге стране, поручују припадницима ГП УРА да "као верни читаоци кровних докумената", објасне јавности где у Уставу постоји прописана могућност да се у току трајања мандата Скупштине промени мандатар, односно премијер.

-Ако наведете члан Устава који то омогућава - председник Владе ће поднети неопозиву оставку, додају из Кабинета Кривокапића.

Примећјују да је по ставу УРА спорно поступање Владе које има јасно упориште у члану 84 став 4 Устава, "а није спорно поступање ваше партије у вези са идејом формирања нове (мањинске) владе у оквиру постојећег сазива Скупштине, која нема упориште ни у једном члану Устава".

Ако се нешто може назвати Уставним пучем - онда је то идеја коју желите реализовати, без упоришта у највећем правном акту ове земље, поручују из кабинета премијера.

На оптужбу да је премијер декласирао сопствену владум одговарају да то у ствари чине потпредседник Дритан Абазовић и УРА у сарадњи са ДПС-ом и његовим сателитима и то грубим нарушавањем и прекрајањем изборне воље грађана.

То знају сви црногорски грађани. О томе зборе и певају, свакодневно", поручују из Кабинета Кривокапића.

У саопштењу се закључује да су ГП УРА декласирали њен председник и чланови њеног посланичког клуба, који су дозволили да се њихова имена нађу на истом папиру поред имена Ивана Брајовића, званог „Рамада”.

-Ште се пак тиче вашег пута који најављујете: једина извесна адреса где ви ''одосте'', налази се - релаксирано - испод цензуса. О томе ће најбоље посведочити резултати овогодишњих парламентарних избора, поручује се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО - Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПУЦЊАВА У БАОШИЋИМА: Рањена једна особа