ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА И СУБВЕНЦИЈЕ ИЛИ ШТРАЈК: Таксисти упутили надлежним институцијама неколико захтева и упозорење

И. Д. С.

20. 01. 2022. у 07:39

УКОЛИКО не добију субвенције на зараде запослених и не исплате им се оне за набавку уређаја за електронску фискализацију, таксисти ће покренути штрајк, упозорили су ауто-превозници из Уније послодаваца.

ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА И СУБВЕНЦИЈЕ ИЛИ ШТРАЈК: Таксисти упутили надлежним институцијама неколико захтева и упозорење

Одбор таксиста / Фото УПЦГ

Док Синдикат таксиста тражи да се хитно ограниче цене горива, јер због лошег социо-економског стања у земљи нису у могућности да повећају цене услуге, те већ дуже време послују са губицима.

Председник Одбора за такси превоз у Унији послодаваца Дејан Нуцуловић каже да они другачије не могу да се фискализују, а самим тим ни да спроводе програм "Европа сад". Одбор је затражио хитан састанак са представницима Министарства финансија и социјалног старања, Министарства економског развоја и Управе прихода и царина, како би им указали на велике проблеме и потешкоће у којима се налазе њихова привредна друштва.

Њихова решеност да у потпуности примене новине из Закона о електронској фискализацији у промету производа и услуга донела је погоршање њихове позиције на тржишту, јер је, како кажу, свега око 30 одсто компанија из те делатности спровело електронску фискализацију. Уколико разумевање надлежних изостане, биће приморани да своје интересе и интересе запослених бране на протесту.

НОВИ ЗАКОН О ЕНЕРГЕТИЦИ

СТРУКОВНИ синдикат таксиста захтева да се у Скупштини хитно покрене иницијатива за израду и усвајање новог Закона о енергетици којим би се ограничила цена евросупера и евродизела на 1.10 евра по литру.

- Иако послујемо у услужној делатности превоза путника и директно зависимо од цена нафте и нафтних деривата, нисмо у ситуацији да поскупљујемо цене наших услуга, већ послујемо са ценама на нивоу 2019. године, и тако свесно послујемо са губицима - наводи председник Синдиката таксиста Борислав Павловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу