ПАДА ВЛАДА: Скупштини предата иницијатива за смену Владе Црне Горе

Novosti online

19. 01. 2022. у 14:51

СКУПШТИНИ Црне Горе достављена је иницијатива за смену актуелне владе Здравка Кривокапића. Иницијативу ГП УРА потписао је 31 од неопходних 27 посланика

ПАДА ВЛАДА: Скупштини предата иницијатива за смену Владе Црне Горе

Фото Влада ЦГ

Иницијатву су поднели ФП УРА Дритана Абазовића и део опозиционих странака.

Иницијативу су потписали следећи посланици ГП УРА, Савеза грађана ЦИВИС, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије, албанских партија и Демократске партије социјалиста. 

Иницијатива је уследила након што је коалиција Црно на бијело, на чијем челу је Абазовић, затражила формирање мањинске владе, у којој неће бити кадрови Демократског фронта и опозиционе Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића.


За изгласавање неповерења је наведено пет разлога, међу којима је и тај да је председник владе Здравко Кривокапић својим деловањем више пута у претходном периоду, како наводе, угрозио и отежао сарадњу између законодавне и извршне власти, што је директно произвело институционалну и политичку кризу у земљи.

Абазовић и Марић током представљања нацрта закона / Фото Влада ЦГ

- Грађански покрет УРА неће симулирати процесе, одуговлачити и мрцварити већинску вољу грађана који желе стабилност, реформе и пут ка ЕУ и већ данас је у скупштинску процедуру упутила иницијативу на основу које ће се видети да ли актуелна Влада има подршку већине посланика. Ово је пре свега и тест да ли концепт мањинске владе коју смо предложили свим посланицима има већину у парламенту - саопштили су из ГП УРА.

- Црна Гора и њен политички живот више не могу да издрже статус „кво“. Ако се утврди да ова влада нема подршку, ми смо понудили концепт мањинске владе без ДПС-а и ДФ-а свим посланицима и надамо се да ће се велика већина парламента према томе однети одговорно и подржати такав концепт - наводи се у саопштењу ГП УРА.

БОНУС ВИДЕО: 

ХИТ ИЗЈАВА КРИВОКАПИЋА: Да видим како ће бити код љубавнице, па да се вратим код жене

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

БЕБАМА ОД 500 ДО 1.000 ЕВРА: Из Министарства финансија најављују исплату надокнаде после техничког ребаланса на наредној седници владе