ДРИТАН И ЗДРАВКО НА ИСТОМ ЗАДАТКУ Мандић: Други им креирају политику, али пробуђена је српска свест!

Новости онлајн

19. 01. 2022. у 10:15

ОВДЕ је проблем постојања српског народа у Црној Гори који у сваком смислу дели вредности са српским народом у Србији и Републици Српској, каже Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије.

ДРИТАН И ЗДРАВКО НА ИСТОМ ЗАДАТКУ Мандић: Други им креирају политику, али пробуђена је српска свест!

Фото ФБ

- Здравко Кривокапић, слушајући налогодавце са стране, како у кадровским решењима, тако и у вођењу спољне политике, просто гура српски народ у Црној Гори од оног обећања суштинског којег смо дали и онима који су нас гласали на претходним парламентарним изборима да ће први посао ове владе бити поправљање односа са Србијом и грађење најбоље могуће сарадње са Србијом - казао је Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије.

– У том контексту Кривокапић, водећи политику коју му је очигледно неко креирао изван оних кругова који су га гласали, покварио је те односе, покварио је односе са Српском православном црквом. Није желео да потпише Темељни уговор. Ја претпостављам да сада Абазовић, ако је то тај документ, жели кроз те две ствари да пошаље поруку како би га лакше прихватио српски народ у Црној Гори, а да ли ће се он после тога придржавати тога нисам сигуран – наводи Мандић.

Истиче да је исти наредбодавац и њему и Здравку Кривокапићу.

– Има ту много проблема са којима се суочавамо. Овде је проблем постојања српског народа у Црној Гори који у сваком смислу дели вредности са српским народом у Србији и Републици Српској, који се ни по чему не разликује од тог народа, и сада би кроз једну политичку игру, културолошку, у религијској равни неко желео да промени наш национални идентитет, да од нас направи неког другог човека, неку другу нацију која би највише одговарала овим људима који ствари гледају са стране. Оно што је важно је да смо ми овде добро организовани, да је овде пробуђена та српска свест која одлично зна шта су њени интереси, и тешко ће уз све ове притиске са стране, тешко ће се ту моћи било шта променити – наводи лидер Нове.

Мандић је сигуран да генерације, на дуге стазе, и оне које долазе ту битку не могу да изгубе.

– Само треба бити упоран и доследан, и нипошто не урадити нешто што су урадили претходници, независно да ли су се они звали Мило Ђукановић, Новак Килибарда или Здравко Кривокапић. Треба упорно ићи према оном циљу који је јасно дефинисан још од стране наших предака, а сви знамо што за њих значи Косовски завети, обједињавање наших народа, све су то циљеви који су записани у генском коду сваког Србина са ових простора – казао је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДИВЉУ ЛЕПОТУ ЛЕД ОКОВАО: На Проклетијама језера често залеђена до касног лета на највећим врховима