СВЕ ЗА СМЕНУ: ДПС подржава формирање мањинске Владе Црне Горе

В. К.

18. 01. 2022. у 23:05

ПРЕДСЕДНИШТВО Демократске партије социјалиста саопштило је да ће подржати сваку иницијативу која ће довести до смене актуелне Владе.

СВЕ ЗА СМЕНУ: ДПС подржава формирање мањинске Владе Црне Горе

Фото: ДПС

- Поводом јуче саопштене спремности коалиције "Црно на бијело" да се кроз формирање мањинске Владе тражи излаз из политичке кризе у Црној Гори, Демократска партија социјалиста жели да понови свој раније саопштен став, да ће из добро познатих разлога, подржати сваку иницијативу која треба да доведе до смене садашње Владе. ДПС поздравља спремност дела парламентарне већине да са представницима једног броја мањинских партија, предлажу решења која би водила деблокади институција и убрзању преговарачког процеса са Европском унијом -  наводи се у саопштењу Председништва ДПС.

Додајући да је "ДПС одмах након парламентарних избора крајем августа 2020. године изразила спремност да подржи све партије које би формирале извршну власт посвећену наставку реформи, изградњи грађанске, мултиетничке, европске Црне Горе, чланице НАТО-а, државе владавине права и јаких институција, односно Владу која би била усмерена на снажну борбу против пандемије корона вируса и очувања здравља грађана Црне Горе, као и обезбеђивање услова за привлачење страних инвестиција, бржи економски развој и отварање нових радних места".

-Полазећи од тога, Демократска партија социјалиста ће пажљиво пратити даље потезе предлагача иницијативе, и благовремено се одредити према њиховом предлогу изласка из дуготрајуће друштвено-политичке кризе, водећи рачуна првенствено о интересима Црне Горе, и достојанству партије, која  је у служби тих интереса - закључује се у саопштењу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу