ЗАПАЉИВА ИЗЈАВА ЕСКОБАРА: "Није на САД да се мешају, али ДФ не може у владу!"

Новости онлајн

17. 01. 2022. у 09:35

У ЦРНОЈ ГОРИ и даље постоје дубоке поделе, тензије између владајуће коалиције и опозиције, али и тензије унутар саме владајуће коалиције. На питање шта види као решење политичке нестабилности у Црној Гори, која утиче и на њен напредак ка чланству у Европској унији, Ескобар истиче да није на Сједињеним Државама да решавају тензије и проблеме владајуће коалиције унутар једне чланице НАТО-а.

ЗАПАЉИВА ИЗЈАВА ЕСКОБАРА: Није на САД да се мешају, али ДФ не може у владу!

Габријел Ескобар / Фото Танјуг

- ДФ је у прошлости био веома против НАТО-а и није био од помоћи својим изјавама о Косову. Тако да не верујем да се то променило и не сматрамо их одговарајућим партнером - поручио је Габријел Ескобар.

- Међутим, јасно смо ставили до знања шта очекујемо, да се надамо се да ће Црна Гора остати западно оријентисана земља, чврста чланица НАТО-а и да ће наставити да напредује на путу ка чланству у Европској унији. Јасно смо ставили до знања да не сматрамо да све странке у политичком спектру испуњавају те критеријуме. Али у међувремену, желели бисмо да наставе у том правцу. Још једна компликација је што такође сматрамо да они треба да раде веома напорно у борби против корупције. То су наша очекивања. А како ће решити текућу кризу, заиста зависи и од лидера земље и од гласача - наводи Ескобар.

На црногорским лидерима је, наводи, да донесу одлуку о томе да ли ће бити мањинске владе.

- А што се тиче Демократског фронта, он се показао као неко ко изазива поделе, подстиче етничке тензије, стално блокира реформе у парламенту и тиме блокира пут ка Европи. Такође је у прошлости био веома против НАТО-а и није био од помоћи својим изјавама о Косову. Тако да не верујем да се то променило и не сматрамо их одговарајућим партнером - поручује Ескобар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

РОМАНТИКА НА НЕШТО МОДЕРНИЈИ НАЧИН: Хотел намењен само старијима од 16 година који знају добро да се забаве