СМЕНА ЗБОГ ГРАФИТА РАТКА МЛАДИЋА: ДПС покреће процедуру преиспитивања поверења председнику Општине Пљевља Игору Голубовићу

М.Д.

16. 01. 2022. у 14:19

ПЉЕВЉА- Извршни одбор Демократске партије социјалиста- Пљевља на седници одржаној у недељу се оградио од изјава и медијских интерпретација председника Општине Пљевља Игора Голубовића, нагласивши како је реч о недопустивој изјави у односу на дешавања у граду, али и у односу на политику коју заступа та странка.

СМЕНА ЗБОГ ГРАФИТА РАТКА МЛАДИЋА:  ДПС покреће процедуру преиспитивања поверења председнику Општине Пљевља Игору Голубовићу

М.Д.

Они су изразили неслагање са "његовим последњим изјавама" и одлучили да покрену преиспитивање поверења Голубовићу пред Општинским одбором.

-Наступи који већ у више наврата изазивају узнемирење јавности, никако не кореспондирају са политиком и вредностима које је у Црној Гори, а посебно у Пљевљима, промовисала и у најтежим временима одбранила управо ДПС, а председници општина из наших редова морају бити најбољи репрезенти такве, недвосмислене политике, саопштено је из Извршног одбора ДПС Пљевља.

Они су поручили да изражавају посебно жаљење због "свих конотација које задиру у осећање суграђана и пријатеља из редова мање бројних народа", те да ДПС остаје чврсто на својим ставовима очувања грађанског концепта.

Председник Општине Пљевља Игор Голубовић (ДПС) саопштио је да његова изјава од предходних дана дата за подгоричку Градску телевизију није веродостојно пренета и да је извучена из контекста.

М.Дробњак

Он је нагласио да нема ништа спорно у његовим наступима што би могло да буде основ да се њему ускрати подршка или покрене поступак преиспитивања поверења у Демократској партији социјалиста Црне Горе. Он је објаснио и да је изненађен како су у странци реаговали након његових, како је рекао, непотпуно пренетих изјава.

-Нико ме из странке није звао, сада се оглашава Марта Шћепановић, и Извршни одбор ОО Пљевља, и то ме чуди јер сам дубоко убеђен да сам поступио исправно и заиста нема основа за такво поступање. Може да се погледа цели материјал, који је снимљен, видеће се да сам у праву. Оно што је дато и емитовано не представља оно што сам заиста хтио да кажем, саопштио је Голубовић, говорећи о прилогу који је емитиован на Градској телевизији.

Како је нагласио, чуди да се тако наступа од стране његових страначких колега а претходно га нико није звао да га пита за мишјење.

-Основа нема да се покрећу ова питања, заиста сам изненађен, навео је Голубовић.

Посланица ДПС-а Марта Шћепановић предходно је рекла да Голубовић због његове наводне изјаве не може више бити члан ДПС-а.

Комешање у редовима ДПС-а уследило је када је објављено да је Голубовић за подгоричку Градску телевизију наводно казао да сви графити у Пљевљима нити су прекречени, нити ће бити прекречени, правдајући то чињеницом да је температура у минусу и да “леди фарба”.

Како се скоро цео предходни месец причало и чекало да се прекречи графити на коме је исписано име Ратка Младића, Голубовићева изајава је само подгрејала атмосферу.

БОНУС ВИДЕО: 

Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕНАМА ЗАКОНА УШТЕДА 15 ЦЕНТИ: Кориговани ценовници у радњама, ево колико су просечно појефтинили брашно и зејтин