ПОЛИЦАЈАЦ "КОМИТА" ХОЋЕ ДА СПАЉУЈЕ СРБЕ! Језива претња и увреде, смета му Дан Републике Српске (ФОТО)

Танјуг

09. 01. 2022. у 19:15

ЦРНОГОРСКО Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да ће проверити да ли је њихов службеник А.П. на друштвеним мрежама претио Србима "паљењем на ломачи".

ПОЛИЦАЈАЦ КОМИТА ХОЋЕ ДА СПАЉУЈЕ СРБЕ! Језива претња и увреде, смета му Дан Републике Српске (ФОТО)

Фото: Д. Гаврић/Твитер/@Andrijatin

На профилу "Принц од Титограда" објављен је пост на којем се коментарише песма коју су припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске певали током данашњег дефилеа у Бањалуци, а у коментару се, уз псовку, наводи да их све треба спалити на ломачи.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Сергеј Секуловић рекао је за РТЦГ да МУП оштро осуђује сваки вид шовинизма, дискриминације, нетолеранције, говора мржње, "ма са које стране долазили и коме били упућен".

Фото: Твитер/@Andrijatin

- Случај ће бити пажљиво размотрен и уколико се потврди аутентичност биће покренути поступци у складу са Законом о унутрашњим пословима - рекао је Секуловић.

Председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић (ДФ) позвао је министра Секуловића и директора полиције Зорана Брђанина да суспендују припадника МУП-а и покрену поступак против њега због говора мржње и ширења фашистичких порука преко друштвених мрежа.

- Недопустиво је да припадник МУП-а промовише геноцидни наратив Јасеновца, херцеговачких јама и стратишта српског народа из Другог светског рата - рекао је Кнежевић.

БОНУС ВИДЕО: СРПСКА СЛАВИ ДАН РЕПУБЛИКЕ - Свечани дефиле у Бањалуци

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Беки непожељан у Београду као Албанац, а хапшен као српски националиста