ЗАХВАЛНОСТ СРБИЈИ: Амбасадор Божовић одговорио на нападе због помоћи Никшићу

Novosti online

27. 12. 2021. у 15:12

АМБАСАДОР Републике Србије у Црној Гори одговорио је на нападе на нашу државу због помоћи од два милиона евра Никшићу за пројекте.

ЗАХВАЛНОСТ СРБИЈИ: Амбасадор Божовић одговорио на нападе због помоћи Никшићу

Фото. Архива

Његово саопштење преносимо у целости:

На дан када сам започео своју дипломатску мисију и службу амбасадора Републике Србије у Црној Гори пре 2 године имам потребу кратко подсетити јавност на неке чињенице.

У то ни мало лако време дошао сам да градим братске и пријатељске односе између Србије и Црне Горе, као две најближе државе чланице УН. На све што сам до сада урадио више сам него поносан. Иза сваке моје званичне речи, поступка и активности стала је држава Србија и њен председник, влада, скупштина и српски народ као и наша и моја света Српска православна црква. За једног амбасадора то је најбоља потврда и мерило његовог рада. Амбасадор је ту да у најбољем дипломатском духу, знању и умећу спроводи званичну политику државе која га је изабрала и послала у дипломатску мисију.

Ниједним својим гестом нисам увредио или оштетио државу Црну Гору као државу пријема. Потпуно ми је мирна и чиста савест, а да ли је онима који су супротно Бечкој конвенцији и добрим обичајима међу братским и пријатељским земљама покушали да то све наруше остављам суду јавности и историје да процени.

Колико је тешка моја позиција и дубока потреба фалсификовања историје, истине и реалности најбоље говоре данашњи напади на гест председника Србије да упути помоћ Граду Никшићу.

Највећи број нажалост осиромашених и опкљачканих грађана Никшића су више него благодарни и захвални на том гесту. А, они који су последњих 30 година пљачкали, пустошили и узимали од града Никшића и читаве Црне Горе сада нападају овакав гест Србије. Овим још једном потврђују исправност свих досадашњих поступака Србије и мене као њеног амбасадора.

Користим ову прилику да се још једном захвалим председнику и држави Србији на овом и свим досадашњим гестовима братства и пријатељства. Упућујем поруке мира, љубави, праштања и помирења, а свачија дела поколења нека суде.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЕВАЧИЦА ГРАНДА ПОНОВО ПРЕТУЧЕНА: Лице ми је унакажено, све кости ме боле, носим руску крагну