МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Долази ново време са тешким изазовима

Novosti online

05. 12. 2021. у 15:29

НА црногорску политичку сцену потребно је да ступи патриотска и поштена елита која ће бити спремна кроз личну жртву и пример да ради у општем интересу, градећи чврсте и стабилне темеље за успешну и богату будућност нараштаја који тек долазе, поручио је председник ПзП-а и један од лидера Демократског фронта у Скупштини Небојша Медојевић.

МЕДОЈЕВИЋ УПОЗОРАВА: Долази ново време са тешким изазовима

Фото: ТВ Прва принтскрин

- Политика режима Мила Ђукановић којом се скоро половина популације изолује из политичког живота и етикетира непријатељем државе је кратковида, авантуристичка и може имати несагледиве последице по суверениет и територијални интегритет државе. Формирање власти на принципу анти-српске политике, прављењем тајних дилова између режима и неких националистичких и сепаратистичких структура само ради очувања голе власти, није у интересу дугорочне стабилности Црне Горе - навео је он.

Истакао је да Црна Гора мора да са својим најважнијим спољнополитичким партнером Србијом склопи споразум о стратешком партнерству којим ће се дефинисати стратешки национални интереси двију држава и договорити сви међусобни односи.

- Криминална балканска корпорација суочена са падом режима у Црној Гори, који их је до сада подржавао и штитио, неће презати и од радикализације политичких прилика и у Црној Гори и на Балкану. Имајући у виду да је органзовани криминал и његове везе са финансирањем радикалних националистичких покрета и тероризма, највећа претња безбедности и стабилности и Црне Горе и Балкана, питање што бржег стварања националног консензуса о неопходности радикалне реакције државе и раскидања веза између мафије и корумпираних структура у полицији, АНБ-у, тужилаштву, судовима, постаје приоритет од највишег државног интереса. Са мафијом и њеним плаћеницима у институцијама државе нема кохабитације. Држава мора победити мафију, чиме ће повратити изгубљени ауторитет и поверење грађана. Шверц, прање новца, корупција, пљачкање државе мора бити осуђено као неприхватљива понашања која угрожавају мир и стабилност у држави. Долази ново време са новим тешким изазовима. Црна Гора има довољно снаге, знања и довољан број добрих, поштених и храбрих људи који су спремни да забораве на разлике и сукобе из прошлости и да се уједине око будућности наше деце - закључио је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)