РАКОВИЋ: Здравко Кривокапић јефтино покушава да замаскира чињеницу да је преварио српски народ и СПЦ!

Novosti online

03. 12. 2021. у 17:47

ИЗЈАВА премијера Здравка Кривокапића да је питање СПЦ-а у Црној Гори решено Законом о слободи вероисповести представља јефтину пропаганду којом жели да замаскира чињеницу да је преварио српски народ и Српску православну цркву, казао је историчар Александар Раковић.

РАКОВИЋ: Здравко Кривокапић јефтино покушава да замаскира чињеницу да је преварио српски народ и СПЦ!

Фото: Принтскрин РТС ТВ

Како је нагласио, Кривокапићева Влада одбијањем да потпише  Темељни уговор наставља дискриминацију СПЦ у Црној Гори.

- Јучерашња изјава је његова јефтина пропаганда којом покушава да замаскира да је изневерио тековине 30. августа 2020. и преварио српски народ и Српску православну цркву. Кривокапићева власт наставља да дискриминише Српску православну цркву јер одбија да потпише Темељни уговор - рекао је Раковић.

Он је поновио да је Кривокапић у намери да збуни Синод СПЦ-а истовремено послао две верзије Темељног уговора, тако да је његова тврдња да је последња верзија усклађена са Уставом и црногорским законима бесмислена.

- Кривокапић није желeо и не жели да потпише Темељни уговор. Стога је и послао две верзије у исто време како се не би знало која је од њих последња и како би Синод СПЦ с намером био збуњен. Срећом, више нико у Србији не наседа на ове трикове који стижу из Кривокапићевог окружења - закључио је Раковић.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)