МЕДОЈЕВИЋ ИЗАЗВАО АБАЗОВИЋА: Хоће да укрсти аргументе о кључним питањима

Новости онлине

30. 11. 2021. у 21:08

ПРЕДСЕДНИК Покрета за промјене (ПзП) позвао је потпредседника Владе Црне Горе Дритана Абазовића на ТВ дуел на којем би укрстили аргументе о резултатима које је извршна власт остварила у борби против организованог криминала и корупције.

МЕДОЈЕВИЋ ИЗАЗВАО АБАЗОВИЋА: Хоће да укрсти аргументе о кључним питањима

Фото: Фејсбук/Небојша Медојевић

- Мислим да Влада није урадила ништа на том пољу. Прво се ухапсе неки људи, па се пусте после неколико дана и то се представља као озбиљна борба против организованог криминала - казао је Медојевић на конференцији за новинаре.

Коментарисао је и што је министар финансија Милојко Спајић одбио да дође на ТВ дуел како би причали о плану Европа сад.

- Чињеница да то ради већ други пут то показује да програм Европа сад представља само обичну маркетиншку политичку флоскулу. Проблем са тим планом је да се популистичким мерама покушавају добити бирачи. Нема тога ко неће прихватити повећање зарада. Али, озбиљни државници морају да воде рачуна да та понуда буде одржива а не да уруши јавне финансије - навео је Медојевић.

Сматра како је идеја је да се на политичкој сцени задржи статус-кво како би људи из "другосрбијанског таблоида Вијести" који стоје иза пројекта Владе покушали да дођу до бирача на наредним изборима.

- Једини проблем је што они не могу да дођу до бирача а са пет одсто би да владају Црном Гором. Јасно је да би план Микија Спајића повећао цене и незапосленост. План је да исплате једна, две плате пре избора па да после ако добију кажу да им ММФ то више не дозвољава. Запитајте се како се неко тога раније није сетио - навео је Медојевић.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)