МИЛО ПРИЗНАО - ПРЕГОВАРАМ СА УРА: Демократски фронт о закулисним играма око форирања нове Владе Црне Гпре

М. С.

28. 11. 2021. у 14:55

МИЛО Ђукановић је обелоданио оно што су многи сумњали у Црној Гори - да одређени кругови блиски УРИ или функционери те партије преговарају са њим о конкретној сарадњи. А о тим условима за сарадњу, према његовим речима, треба да знају они који треба да знају.

МИЛО ПРИЗНАО - ПРЕГОВАРАМ СА УРА: Демократски фронт о закулисним играма око форирања нове Владе Црне Гпре

Фото: Фацебоок/Демократски фронт

Ово је саопштено из Демократског фронта, уз констатацију да такве чињенице не треба да буду сакривене од јавности, а посебно то морају да знају припадници и гласачи парламентарне већине. 

- Можда им ова сазнања помогну да схвате зашто није било договора везано за реконструкцију неспособне владе Здравка Кривокапића, коју је подржало 38 посланика, али три посланика УРЕ су то блокирали. Постаје очигледно зашто се лошим радом Владе компромитује велика народна победа од 30. августа и зашто се безбедносни сектор не користи за борбу против криминала и корупције који су повезани са бившим режимом Мила Ђукановића. Заправо, сва снага параполитичких структура које подржавају делове извршне власти користила се за наношење штете коалицији ''За будућност Црне Горе'', а највећи напори су уложени да се разбије ДФ и умањи снага странака које чине овај монолитни политички савез. У том циљу је просуто много лажи, злоупотребљен је однос међудржавних односа Црне Горе са великим државама западне цивилизације тако што су измишљане и подметане политичке поруке о њиховом директном мешању у унутрашње ствари Црне Горе. Сада у времену поравнавања међусобних рачуна све испливава на површину - тврде из ДФ и подсећају да су ''по повратку Дритана Абазовића и Милојка Спајића из САД њима блиски кругови најављивали долазак високих функционера САД и ЕУ који ће припретити некима из парламентарне већине, а првенствено нама из ДФ, санкцијама''. 

- Такође, ти функционери ће наредити Милу Ђукановићу да се повуче са партијске и политичке сцене. Убрзо се показало да су то биле најобичније измишљотине уз помоћ којих је неко желио да извуче политичку и материјалну корист. Премало је времена у политици провео Дритан Абазовић да би могао да се одупре параполитичким и медијским структурама које желе да управљају Уром. Амбиције су несумњиво велике, а снага је мала да се све отме и приграби за тај мали халапљиви круг. 

- Шта су петљали и договарали Мило Ђукановић и Мишко Перовић, и остали, испливаће пре или касније, као што су испливали заједнички послови којима су увећавали властита богатства. После тврдоглавог и уцењивачког односа коалиције ''Црно на бијело'' према преосталим двема победничким коалицијама, данас смо присуствовали демонстрацији силе Мила Ђукановића, који се славодобитно хвали да је он, захваљујући Здравку и Дритану, опет важан фактор на политичкој сцени Црне Горе. Посебно наглашава да му та неспособна власт није нашла ни доказала ни једну коруптивну и криминалну радњу и да, сада када их је на тај начин власт законски проверила и легализовала, он и његови најближи сарадници траже да се њихова снага преточи у конкретно учешће у Влади - недвосмислени су из ДФ, одакле тврде да је на  помолу  обнављање старе љубави између ,''Прве и Друге фамилије'', које су имале и периоде свађа, али у којима се никада није прешла она граница која би их трајно раставила''. 

- На старо партнерство очигледно не рачуна само Мило Ђукановић. Избегавање сценарија повратка у мрачну прошлост и поновну владавину Мила Ђукановића не зависи само од 38 посланика. Наш предлог о формирању нове политчке владе састављене од постојеће парламентарне већине и ојачане учешћем аутентичних представника мањинских народа је тема о којој ће се сви изјаснити до 10. децембра. 

- Последња је шанса да три победничке коалиције, без међусобних уцењивања, формирају нову јаку проевропску Владу. То можемо урадити ако се сви ослободе штетних утицаја параполитичких структура и узмемо у обзир интересе грађана Црне Горе, а на прво место ставимо захтјеве свих оних људи који су нас гласали на прошлим изборима. Све остало води Црну Гору у потпуну политичку и институционалну кризу, а у таквом амбијенту се најбоље сналазе они који су опустошили и опљачкали Црну Гору у протеклих тридесет година - поручују из ДФ.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)