ПОПИС У ОКТОБРУ ДОГОДИНЕ: Председник Владе Црне Горе одговарао на питања посланика у државном парламенту

В. КАДИЋ

26. 11. 2021. у 07:39

ПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Здравко Кривокапић саопштио је да ће попис становништва бити сигурно одржан наредне године, можда у октобру. Он је одговарајући на питања посланика у Скупштини Црне Горе, у оквиру премијерског сата подсетио на препоруке да се попис не организује у години када су избори.

ПОПИС У ОКТОБРУ ДОГОДИНЕ: Председник Владе Црне Горе одговарао на питања посланика у државном парламенту

Фото Скупштина ЦГ

- Влада је у програму рада зацртала да ће у четвртом кварталу бити посвећен овом закону и направљен је нацрт закона о попису који је имао јавну расправу. Она је морала бити више транспарентна, јер је само једна партија учествовала, што би се могло исправити у Скупштини кроз амандмане. Нацрт је упућен Европској комисији и врло брзо ће бити завршен тај део - казао је Кривокапић, додајући да не очекује суштинске примедбе ЕК, па ће након тога на првој седници Владе усвојити нацрт и упутити Парламенту. -Ако буде постојала воља, не видим зашто не бисмо организовали попис, можда у октобру следеће године.

Након "премијерског сата" премијер Кривокапић је на новинарско питање како коментарише све чешће најаве о формирању мањинске владе рекао: "Срећно свима било!"

- Грађани препознају програме владе, а да ли ће бити мањинска влада, зависи од политичке воље. То би био високоризичан потез и не знам где би одвео Црну Гору. Не би било добро да неко не усвоји буџет, а ко ће га спроводити је најмање важно - одговорио је Кривокапић, уз коментар да се 30. августа 2020. десила слобода и да су се три коалиције удружиле и да не зна зашто једна није задовољна кад су добијали позиције по дубини.

КАД УДАРИТЕ НА МАФИЈУ

ПРЕМИЈЕР је потврдио да за кућу у Бијелој нема грађевинску дозволу! Објаснио је да је то наслеђе и кренуо је у процедуру, али се чека дуго. Демантовао је да су његове ћерке виђене у пијаном стању у Мојковцу у предизборној кампањи у том граду. На питање да ли му је угрожена безбедност, рекао је да је то природно "када ударите на дуванску мафију, грађевинску...".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)