"УВОЗЕ" БИРАЧЕ ИЗ НИКШИЋА: Опозиција у Мојковцу спречила покушај ДПС да "шири" списак гласача уочи избора

М. СЕКУЛОВИЋ

18. 11. 2021. у 07:45

ОПОЗИЦИЈА у Мојковцу, коју чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Демократе, Грађански покрет УРА, Уједињена Црна Гора и Група грађана "Не дамо Мојковац", добили су прву предизборну "рунду" меча са владајућом ДПС у тој општини.

УВОЗЕ БИРАЧЕ ИЗ НИКШИЋА: Опозиција у Мојковцу спречила покушај ДПС да шири списак гласача уочи избора

Фото Приватна архива

Други дан протеста у згради МУП Мојковац, пред местом на коме се врши пријава боравка грађана, који се потом по аутоматизму убацују у бирачки списак, пред локалне изборе заказане за 5. децембар, уродио је плодом. Јер, како тврде у опозицији, прекинут је "увоз" бирача, који су у режији ДПС довожени из Никшића.

- Само у понедељак је око 30 грађана, довезених комбијима из Никшића, добило боравиште у Мојковцу. Одмах после тог сазнања мирним протестом смо спречили даље махинације ДПС. О овом плитичком инжењерингу ДПС обавестили смо министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, а од државног секретара МУП Зорана Миљанића затражили смо списак са адресама свих новопријављених од дана расписивања избора па до пре два дана - прича, за "Новости", носилац листе Грађанског покрета УРА Иван Ашанин, који је задовољан реакцијом надлежних.

Упис места пребивалишта у Мојковцу, Фото Приватна архива

Он каже да је проверама на терену, утврђено да је од 30 "новопечених Мојковчана", свега неколико правих Мојковчана, а да остали бирачи за потребе ДПС мењају место пребивалишта и селе се од избора до избора!

- Ето, извесна Маговчевићева је у последњих неколико година чак пет пута мењала место пребивалишта - каже Ашанин, који тврди да ће сви који су на такав начин још једном покушали да помогну ДПС бити кривично процесуирани.

Према његовим речима, ДПС је у великој паници, јер опозиција према свим истраживањима убедљиво побеђује у Мојковцу, где је пре четири године забележено "море неправилности", уз активно учешће полиције у корист Ђукановићеве партије.

ПОБЕДА

ОПОЗИЦИЈА у Мојковцу верује у победу над ДПС, чак и са три мандата разлике. Подстрек им даје пад рејтинга ДПС на државном нивоу, али резултат прошлогодишњих парламентарних избора у овој општини, где су победили ДПС, додуше тесно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ КРИВ ЗА СМРТ ЛАБУДОВА? На ушћу Цијевне у Морачу нађене три птице