БОРКА ДАНИМА ШТРАЈКУКЕ ГЛАЂУ: Неће престати док Кривокапић и Абазовић не реше њен проблем

М.Д.

12. 11. 2021. у 16:42

ПЉЕВЉАНКА Борка Дробњак, која је у среду започела штрајк глађу у згради општине Пљевља, јер локална управа у Пљевљима годинама не жели да уклони нелегални објекат, који је делимично изграђен на земљишту чији је она власник, каже да ће истрајати у штрајку док надлежни не реше проблем.

БОРКА ДАНИМА ШТРАЈКУКЕ ГЛАЂУ: Неће престати док Кривокапић и Абазовић не реше њен проблем

М.Дробњак

Дробњак је казала да је приморана на штрајк, иако је лошег здраственог стања, јер надлежни у локалној управи, иако их на то закон обавезује и поред обећања годинама одбијају да уклоне нелегално изграђени објекат.

- Петнаест година тражим да ми се ослободи зид, мој зид који је прекопао комшија и саградио помоћни објекат. Нисам могла никад успети у тражењу да се то уклони иако је ДУП – ом предвиђено његово уклањање- каже Борка.

Објекат се налази у Улици 1. децембра, недалеко од центра града.

- Позивам и председника Владе и председника државе и потпредседника Абазовића и министра Митровића да се поступи по овом ДУП –у. Ја нећу прекинути штрајк док се ово не регулише-поручила је Борка Дробњак.

Она истиче да се у међувремену променило пет председника општине, а да она није успела решити проблем.

Председник општине Игор Голубовић за РТЦГ казао је да су прегледом документације уочени неки недостаци те да ће се проверити како је објекат уопште изграђен, и како је извршена његова пренамена из помоћног у стамбени а потом и у пословни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)