СКАНДАЛ У ЊУЈОРКУ: Растодер вређао Србе и СПЦ, Абазовић ћутао

В. К.

24. 10. 2021. у 19:05

У ПЕТАК је у Њујорку, председник Бошњачког савеза Црне Горе Есад Растодер жестоко критиковао потпредседника Владе Дритана Абазовића, министра вањских послова Ђорђа Радуловића и саветника потпредседника, Филипа Аџића, наводи се у саопштњу Нове српске демократије.

СКАНДАЛ У ЊУЈОРКУ: Растодер вређао Србе и СПЦ, Абазовић ћутао

Фото: Влада ЦГ

- Делегација Црне Горе, која у Њујорку борави о трошку грађана, мирно је одслушала увреде које је овај ДПС-ов активиста, под окриљем Бошњачког савеза, упутио већинској Црној Гори вређајући српски народ и СПЦ, оптужујући их на један бруталан начин уличарским језиком мржње и шовинизма. Свима је јасно да је бивши режим извор сваке мржње и непочинства и препрека помирењу у Црној Гори, па зато чуди шта је делегација Владе тражила на овом састанку. Ако је била потреба да у некој њујоршкој кафани добију подршку окупљеног друштва да ДФ не уђе у реконструисану Владу добили су је, али се питамо да ли је то пут ка стабилизацији прилика у парламентарној већини и Влади. Ако је обилазак америчких кафана био један од циљева Абазовићеве посјете, предложиће им ДФ двадесет других кафана у Чикагу и на десетине других широм Америке, где ће им окупљено друштво свашта рећи због тога што је ДФ до сада био искључен из Владе - пише у саопштењу.

Од овог састанка су прошла два дана, а још нико се од представника мањинских народа и такозваних грађанских партија из опозиције није огласио и оградио од шовинизма и национализма председника Бошњачког савеза, а надамо се да ћутање није одобравање, наводи се у саопштењу.       

- НСД и ДФ оштро осуђују овакав наступ Есада Растодера и остају при ставу да Црној Гори никада није била потребнија политичка стабилност и помирење, да је реконструкција Владе и стабилност парламентарне већине једина брана све агресивнијој кампањи бившег режима, који је ову државу за протеклих тридесет година толико осиромашио и подијелио да ће бити потребно много знања и мудрости да се санирају све штете које су настале. Мањинским народима још једном позив да се извуку из раља ДПС-а, да прихвате понуду парламентарне већине и да у интересу свог народа узму учешће у креирању друштвено-политичких кретања, а не да у рукама ДПС-а и сателита буду средство дестабилизације политичких прилика у Црној Гори - закључују из НСД.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦАЈАЦ ОДЛОЖИО ОРУЖЈЕ ПА СЕ ПРЕКРСТИО: Уз Божију помоћ органи реда сачували манастир

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)