БЕЗБЕДНОСТ ЛУКЕ БАР: Заједничка брига и интерес свих служби Црне горе

Б. Дабић

20. 10. 2021. у 14:49

БЕЗБЕДНОСТ на подручју Луке Бар заједничка је брига и интерес свих институција система.

БЕЗБЕДНОСТ ЛУКЕ БАР: Заједничка брига и интерес свих служби Црне горе

Фото ПР Лука Бар

Ово је један од закључака састанка који је одржан у највећој црногорској луци.

Анализа постојећег стања, као и правци унапређења безбедности на подручју Луке Бар били су тема састанка на коме су присуствовали: директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић, директор Управе пореза и царина Александар Дамјановић, директор Управе поморске сигурности и управљања лукама Сафет Кочан, директор Управе за инспекцијске послове Илир Харасани и помоћник директора Управе полиције Дејан Кнежевић.

Са директорима државног безбедносног сектора, у име "Лука Бар" АД разговарали су председница Одбора директора Слађана Перишић, заменик председнице Саво Вујошевић, извршни директор Илија Пјешчић, помоћник извршног директора Деда Ђеловић и официр безбедсности Младен Булатовић.

-Констатовано је да је безбедност на подручју највеће државне луке, заједничка брига и интерес свих институција система. Само интегрисаним приступом и међусобном сарадњом могуће је постојеће стање унапредити и довести на виши ниво. Изражено је уверење да су до сада предузете активности, као и оне које су у плану, најбољи показатељ позитивних промена, саопштео је медијима из кабинета извршног директора АД Лука Бар Илије Пјешчића.

ИЗВЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ

Подсетимо, у извештају Европске комисије се истиче да велики извор забринутости представља присуство офшор фирми у Слободној зони у луци Бар и њихова улога у ланцима снабдевања дуваном, те да шира контрола компанија које послују у Слободној зони и њихових активности учинила би борбу против шверца цигарета ефикаснијом. Из Европске уније су сугерисали да се уведу снажнији царински надзори и проактивне истраге, посебно када је питању пословање офшоур фирми у Слободној зони.

Функционери владајућих партија у Црној Гори оценили су да је оправдано то што је Европска унија у најновијем извештају указала на проблем шверца цигарета преко Луке Бар.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)