НЕОСНОВАНО НАРЕДИО НАШЕ ХАПШЕЊЕ: Полицајци Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднели пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

С. Ђ.

19. 10. 2021. у 20:47

ЦРНОГОРСКИ полицијски службеници Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднели су кривичну пријаву против Основног тужиоца у Подгорици Вукаса Радоњића тврдећи да је прошле седмице неосновано наложио њихово хапшење због укидања забране уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

НЕОСНОВАНО НАРЕДИО НАШЕ ХАПШЕЊЕ: Полицајци Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднели пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

Саша Ђуровић и Александар Бошковић

Полицајци тужиоца терете за злоупотребу службеног положаја.

Бошковић, за "Новости", објашњава да су он и његов колега Ђуровић дали детаљне изјаве о томе како је дошло до скидања забране уласка, па самим тим и ко је наредио да се скине забрана, али да је то тужилац, како каже, бацио под ноге.

- Конкретно наређење за спровођење те одлуке добио сам од тадашњег помоћника директора Управе полиције Ениса Баковића. Моја реакција је, добро се сећам, јер то нису мени непознате особе, рекао сам децидирано "како ове злотворе да скидамо с мере забране уласка у земљу". Добио сам образложење које сам добио и то је у списима предмета - казао је Бошковић.

И поред те чињенице, Радоњић није звао Баковића за изјаву јер је знао да када је реч о јавном функционеру, случај се мора уступити Специјалном тужилаштву.

Вукас Радоњић

- Није ни покушао да га назове, а лично га зна, били су некад колеге тужиоци. Сумњам да је он хтео да има сутра бомбастичан наслов како су похапшени полицијски функционери. Не желим да се сврставам у политичке игре, али нећемо дозволити да неке политичке интересне групе преко наших леђа остварују своје циљеве - казао је Бошковић. - Управо је мој захтев био да се прецизно испита и да тужилаштво утврди ко су особе које су у помагале тој групи да илегално борави у Црној Гори и изврше та монструозна дела.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)