ПРЕВАРИЛИ СТЕ 22.051 МАЈКУ! Родитељи троје и више деце најављују протест

И. Д. С.

20. 10. 2021. у 06:34

БУЏЕТОМ за ову годину опредељено је 25 милиона евра за враћање накнада мајкама троје више деце, али исплата није могућа све док се не усвоји нови закон или измени постојећи Закон о социјалној и дечјој заштити.

ПРЕВАРИЛИ СТЕ 22.051 МАЈКУ! Родитељи троје и више деце најављују протест

Фото РТВ Будва

Бивше кориснице накнада поручиле су да губе стрпљење и да ће, уколико се решење за враћање накнада не нађе ускоро, поново своје право бранити на протестима.

Кориснице накнада за мајке са троје и више деце најавиле су нове протесте уколико их премијер Здравко Кривокапић, потпредседник Владе Дритан Абазовић и председник Скупштине Алекса Бечић ускоро не приме на разговор како би се пронашло решење којим би им накнаде биле враћене.

Рајка Вемић, у име корисница накнада, поручила је да неће још дуго бити стрпљиве. Чланица координационог тима Жељка Савковић, истиче да нико из Владе није контактирао с њима иако су састанак тражиле још у јануару.

- Време је да сви спусте гард и мисле на народ Црне Горе. Годину дана су мајке пружиле шансу новој власти. Владајућа већина мора да схвати да је преварена 22.051 мајка - нагласила је Савковићева.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)