СКРИВАЈУ ДОКАЗЕ ОД НАС: Родитељи покојног Баранина Дамира Хоџића огорчени на власт у Црној Гори

С. ЂОКИЋ

18. 10. 2021. у 20:30

РОДИТЕЉИ убијеног Дамира Хоџића одлучни су у томе да докажу да су безбедносне службе Црне Горе учествовале у злочину над њиховим сином. У прилог својим тврдњама изнели су податак да су им грађани више него припадници полиције помогли да сазнају истину о томе куда се упутио њихов син.

СКРИВАЈУ ДОКАЗЕ ОД НАС: Родитељи покојног Баранина Дамира Хоџића огорчени на власт у Црној Гори

Адис Спахић и Дамир Хоџић

Одмах након нестанка Хоџића и његовог зета Адиса Спахића, њихове породице и пријатељи кренули су у потрагу за двојицом Барана, а снимци са надзорних камера одвели су их до Спужа, где им се губи сваки траг.

Породица Хоџић тврди да су инспектори Сектора за борбу против организованог криминала седам дана након нестанка запретили да ће их ухапсити ако наставе потрагу за сином и зетом.

- Дозволили су нам да прегледамо снимке, тако смо и видели да је њихов аутомобил стигао до Спужа. Све то одмах смо дали полицији, али седмог дана од нестанка, специјални тим нас је искључио из потраге речима да чинимо кривично дело и да ће нас привести - рекла је Хоџићева мајка Сабахета.

Она је додала да им је син, пре него што је отишао на састанак са ког се није вратио, показао фотографију пасоша осумњиченог Рада Живковића.

Осим на полицију, породица Хоџић не крије огорчење и на поступање специјалног тужиоца Саше Чађеновића, који им је рекао да је Дамир мртав тек након што су то објавили медији у Србији.

- Када смо се први пут видели са тужиоцем Чађеновићем, рекао нам је да је Дамира убио Вељко Беливук, 14. октобра 2020, из ватреног оружја, у аутомобилу и да за то постоји мноштво доказа. Нисмо добили ниједан - рекала је Сабахета.

На крају, она поставља питање због чега крију доказе од породице и ко ће да одговара од државних органа јер је, по мишљењу породице, власт учествовала у злочину над њеним сином.

- Ко ће да одговара зато што је Вељко Беливук пуштен да се слободно креће Црном Гором, да иде на бабине или славу, којој је, јавна је тајна, присуствовао неко из врха полиције - питају се родитељи убијеног Хоџића.

НЕСТАЛИ 14. ОКТОБРА 2020. ГОДИНЕ

ДАМИР Хоџић (на слици), који је наводно био близак "шкаљарском клану", и његов зет Адис Спахић, који није имао криминални досије, нестали су 14. октобра 2020. Специјално државно тужилаштво Црне Горе недавно је саопштило да су Хоџић и Спахић убијени у кући у Стањевића рупи, надомак Спужа, оптуживши за те ликвидације Београђане Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојшу Јанковића и Ратка Живковића.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)