ТРАГ ДО УБИЦЕ У СПУЖУ: Нова власт упорна да истраје у расветљавању убиства новинара и политичара Душка Јовановића

В. КАДИЋ

18. 10. 2021. у 10:25

НИ 17 година од убиства Душка Јовановића, посланика СНП и директора дневних новина "Дан", није расветљено ко је испалио смртоносни метак нити ко је наредио овај злочин.

ТРАГ ДО УБИЦЕ У СПУЖУ: Нова власт упорна да истраје у расветљавању убиства новинара и политичара Душка Јовановића

Јовановић (на слици) убијен испред редакције, Фото Архива Новости

Потпредседник Владе Дритан Абазовић, руководилац безбедносног сектора, саопштио је да је посетио висококотираног криминалца у Спужу, у вези са једним важним случајем који, како је рекао, неко жели да опструира.

Незванично сазнајемо да се вицепремијер срео са Љубом Биговићем и да су разговари о убиству Душка Јовановића. Биговић издржава дугогодишњу казну затвора због убиства полицијског иснпектора Славољуба Шћекића у Подгорици.

- Ја сам га посетио. Примио сам писмо, обавестио тужиоца, Виши суд који је морао да ми да образложење и посетио га, обавио разговор са једним становником затвора - рекао је Абазовић.

Он је поручио да ће по било коју цену ићи до краја у расветљавању убиства Душка Јовановића, и да сви који су одговорни морају бити процесуирани.

- Ова власт има обавезу да да максимум да се ситуација реши и открије све у вези тог

Дритан Абазовић, Фото Танјуг

убиства. Тужилаштво, судство и полиција имали су скоро 20 година да реше случај. Нити је Дритан Абазовић, нити је било ко овде, то опструирао. Не желим никога да доводим у опасност, нисам ни хтео да о свему овоме упознајем јавност, из оперативних разлога, али заиста, оваква доза неодговорности одређених структура, које можда и немају лошу намеру је поражавајућа - рекао је Абазовић.

- Убиство Јовановића значајно оптерећује наше друштво дуги низ година и врло је негативна порука у међународним круговима. Ипак, Јовановић је био уредник утицајног медија, био је више од обичног грађанина, писао је о стварима које су врло проблематичне.

Јовановић је био оснивач "Дана", који се бавио критиком црногорске власти и њеном умешаношћу у шверц цигарета. На мети критике био му је и Мило Ђукановић.

Биговић издржава вишегодишњу робију, Фото Архива Новости

Пропусти

ЗА саучесништво у убиству осуђен је једино Дамир Мандић из Подгорице. Главни докази су били његови отисци на пушци из које је Јовановић убијен. Бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић говорио је да је умор надлежног тужиоца у ноћи када је убијен Душко Јовановић разлог што до краја није расветљен случај тог злочина.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)