ТУЖИЛАШТВО ЈОШ УЗ БИВШИ РЕЖИМ: У Херцег Новом одржан још један протест бивших радника "Вектра Боке"

В. ВУЈНОВИЋ

18. 10. 2021. у 06:00

ПРОТЕСТНОМ шетњом од парка Бока, до Сат-куле, некадашњи радници предузећа "Вектра Бока" поново су указали на немогућност да наплате потраживања из радног односа, али и опструкције Привредног суда који осам месеци одлаже да у ову фирму поново уведе стечај.

ТУЖИЛАШТВО ЈОШ УЗ БИВШИ РЕЖИМ: У Херцег Новом одржан још један протест бивших радника Вектра Боке

Фото В. В.

Људима који су назадовољни приватизацијом ХТП "Бока" су се придружили председник и потпредседник херцегновске Општине Стеван Катић и Мирко Мустур, председник СО Иван Отовић, посланица Тамара Вујовић, одборник Никола Самарџић, али и бројни суграђани.

Председник НВО "Бивши радници Вектра Боке" Ђорђе Рајак је јавно запитао да ли циљ да се покраде и преостала имовина, а од некадашњег гиганта је остао само један хотел? Каже, више пута су подносили кривичне пријаве, али специјални државни тужилац ћути, а председник Привредног суда "покушава да легализује пљачку послодавца, а радници си склоњени са првог места за исплату и сада приоритет има ОТП банка".

Катић и Рајак, Фото В. В.

- Схватили су да треба вратити пет- шест милиона евра, па су смислили да то добије банка, како би новац остао у истом кругу, а подржавањем стечајног управника се аминују и нелегални потези друштва које ништа не ради преко рачуна "Вектра Боке", већ се новац се носи у ташнама - поручио је Рајак.

Стеван Катић каже да је истакао последњих 15 година био подршка радницима у заштити права од "срамних приватизација", па сведочи да су се услови за раскид уговора стекли још пре деценије, али су сви постали таоци, јер је власт претходних 30 година имала своје интересе...

- Ближи се расплет ситуације, јер се огласио Привредни суд, али Тужилаштво остаје последња линија одбране претходног режима - тврди Катић, док председник Комисије за праћење и контролу приватизације у Скупштини Црне Горе Максим Вучинић истиче да је Херцег Нови показао како се бори за право и правду, понављајући да је власник "Вектра Боке" Драган Брковић, са "организованом криминалном групом", раднике оштетио за око 5,5 милиона, а државу за око седам милиона евра...

"Рат"

ВУЧИНИЋ подсећа да се Брковић правдао тврдњом да је бранио државу од Руса, па је државну имовину куповао за што мање новца.... Председник каже да Русија води хибридни рат против Црне Горе, а питање је како се назива рат који су они водили 30 година против државе и народа. Каже, њихов рат се звао - похара!

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)