ВУЧУРОВИЋ: Црна Гора више нема времена за било какве експерименте и промашене пројекте

В.К.

12. 10. 2021. у 13:38

ЦРНА Гора више нема времена за било какве експерименте и промашене пројекте, какав је била експертска влада, и политички субјекти парламентарне већине су дужни да своје капацитете ставе на располагање народу и преузму одговорност за управљање земљом, казао је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић, поручујући да неће гласати ни подржавати ниједну Владу у којој не буде Андрија Мандић.

ВУЧУРОВИЋ: Црна Гора више нема времена за било какве експерименте и промашене пројекте

Фото: В. К.

- ДФ и НОВА више неће дозволити нове импровизације и политичке авантуре другоцрногорских и другосрбијанских тајкуна који нису ни учествовали у изборима, а желели би да састављају владу. Није тајна да то раде првенствено због властите рачунице, јер у времену када су згртали богатство, док је Црна Гора гладовала, много тога је “зарађено” захваљујући одређеним аранжманима са Милом Ђукановићем, а не би било за њих добро да о томе говори неко у Влади или, рецимо, то темељито истражи. Наравно да моћ коју незаслужено заузму њихови кадрови може значајно помоћи увећавању њиховог богатства. Машта оних којима је гомилање новца животни избор нема граница када је у питању број комбинација које воде ка том циљу. Ми смо давно регистровали да они имају навику да дрско присвајају оно што је туђе, а таква клептоманија нигде друго у региону није виђена - истиче Вучуровић.

ДФ захтева да њихови лидери заузму она места у извршној власти која им је народ дао.

- Дакле, ми не крадемо туђа места у влади, већ преузимамо директну одговорност за реализацију програма којим смо победили на изборима. Око тога неће бити било каквог погађања и добро је да то сада знају сви који учествују у постизању договора парламентарне већине, а посебно они који су мислили да уцењују људе који су годинама били на првој линији борбе против ДПС-а и мафије - истиче Вучуровић.

- Зашто ови другоцрногорци и другосрбијанци ове њихове предлоге о формирању владе Црне Горе не понуде европским демократијама, пошто су им уста пуна Европе, зашто се не кандидују за Нобелову награду нудећи властито откриће о преуређењу демократских принципа и стандарда. Наравно да неће, јер они добро знају да је срамотно нешто овако поменути у пристојном друштву. Таква дрскост, да неко ко није учествовао на изборима, сме да било шта приговори председницима политичких странака чијом упорношћу и снагом је оборен режим Мила Ђукановића, представља не само невиђени безобразлук него и нитковлук - казао је Вучуровић.

Као посланик НСД-а и ДФ-а, као један од оснивача НСД-а и странке из које је настао НСД, јавно саопштава да неће гласати ни подржавати ниједну Владу у којој не буде њихов председник Андрија Мандић.

- Знам да слично мисле и све моје колеге, а ми у НСД-у сигурно нећемо дозволити да нам неко руши странку тако што ће нашем председнику Андрији Мандићу и НСД-у одузети оно што нам је народ дао. За оне којима треба подсећање, Нова српска демократија је странка са највећим бројем посланика у парламентарној већини, три пута више од Уре, на пример. Варају се сви који мисле да ћемо нашу организацију, коју смо деценијама стварали, предати на вољу и одлучивање било коме, а то посебно нећемо дозволити другоцрногорским тајкунима окупљеним око концерна "Вијести". Пошто нису успели да нађу партнере који би им служили међу опозиционим посланицима ДПС-а, верују да им то може поћи за руком када су у питању они који су бољи, јачи, чвршћи и поштенији од њихових некадашњих ортака. НСД и ДФ стоје чврсто ослоњени једни на друге чекајући или поштен договор или нове изборе - поручује Вучуровић.
Како је истакао, ДФ не жели да стоји у месту него да ојача владу са лидерима и покрену Црну Гору и њене институције које су потпуно у блокади.
- Ми смо крајње коректно дали овој влади 200 дана да испоручи резултате, али од свега имамо блокиране институције, а нема демонтажа мафијашког режима Мила Ђукановића. Имамо само нова обећања као да им је неко до сада бранио да све то реализују - наводи Вучуровић.
Казао је да су и раније одбијали разне понуде за улазак у власт.

- То нам није припадало и нисмо желели да имамо било шта са режимом Мила Ђукановића, а баш нас интересује како би се, да су били у нашој позицији, понашали неки други који данас на овако подао начин желе да приграбе оно што припада НСД-у и ДФ-у. Оваква ситуација је неодржива и због тога што у влади имамо лидера једне од странака парламентарне већине који кроз деловање у влади ради и на подизању рејтинга своје политичке организације. И ако неко мисли да ми треба да стојимо са стране и аплаудирамо док неке странке користе државне функције за сопствено јачање, онда се преварио. Ми смо коректан партнер свима који су коректни према нама и зато очекујемо да, након годину дана лутања ове владе, дођемо до решења - закључује Вучуровић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВАНДАЛИ РАЗВАЛИЛИ ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ: Простор уређен пре 15 дана, покидана ограда на терену у Бару (ФОТО)