ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УЛЦИЊУ: Грађани траже институционалну одговорност за изгубљени живот младе Шејле

Б.Дабић

11. 10. 2021. у 17:43 >> 17:43

У УЛЦИЊУ, испред Дома здравља, данас је одржан протест грађана, подршка породици убијене Шејле Бакија (19), под мотом ” Слушајте и мене, реагујте на време”.

ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ У УЛЦИЊУ: Грађани траже институционалну одговорност за изгубљени живот младе Шејле

Фото: Б.Дабић

Око 100 грађана Улциња  окупили су се испред бисте Мајке Терезе носећи пароле: "Ни једна жена не сме бити убијена", "Право на живот без насиља"…

- Сврха организације протеста је подршка породици убијене Шејле Бакије из Тузи, у потрази за правдом”, казала је организаторка протеста Хатиџе Нељај, извршна директорка СОС телефона за жене и децу жртве насиља у Улцињу. Подршка није изостала ни од других невладиних организација, као и представника политичких партија са циљем да се супротставе насиљу над женама. Окупљени су захтевали институционалну одговорност за изгубљени живот младе Шејле.

Фото: Б.Дабић

Шејла Бакија је убијена 30.септембра, за чије убиство је осумњичен њен вереник Илир Ђокај. Девојка је убијена хицима из ватреног оружја, а њен отац Шабан Бакија (42) је том приликом тешко рањен у Тузима.

Крајем августа Шејла Бакија је поднела пријаву против Ђокаја због претњи у породичној кући али су надлежни окарактерисали као прекршај, а не као кривично дело.

То је изазвало гнев јавности и вишедневне протесте против надлежних.

Ипак, Основно државно тужилаштво тврди да су поступили правилно и законито, као и да немају ингеренције да превентивно делују, већ да гоне починиоце кривичних дела, а да конкретно пријављена претња спада у прекршајну одговорност.

Исто је потврђено и 6. октобра из Вишег државног тужилаштва.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ВИШЕ СИНОВА НЕМАМ, СВУ ПЕТОРИЦУ САМ САХРАНИЛА: Несрећна судбина Живке Марковић из Варварина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)