МИЛО КАО ПАПАГАЈ: Ђукановић наставља хистеричне нападе на СПЦ и Србију, понавља фразе о "српској кривици" и национализму

В. Н.

09. 10. 2021. у 23:28

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да га године пре и после пада његовог режима враћају у деведесете када је, како каже, српски национализам промовисао идеју о свим Србима у једној држави. Он је подгоричком порталу ЦДМ рекао да је то била званична политика Србије.

МИЛО КАО ПАПАГАЈ: Ђукановић наставља хистеричне нападе на СПЦ и Србију, понавља фразе о српској кривици и национализму

Фото Новости

- Српски националисти из Сарајева су тада викали да су угрожена њихова права у Босни и од Србије захтевали заштиту. Милошевић је ушао у ту омчу и знамо како се крволочно то завршило: са близу 150.000 људских жртава и епилогом у Хагу.

Ђукановић је оценио да уместо свих Срба у једној држави, данас имамо паролу "српски свет".

- Високи званичници Владе Србије кажу да је задатак садашње генерације да удруже све Србе и тако заштите њихова, наводно, угрожена национална права. То је само другачије обликован исти циљ. Све то је, наравно, пропраћено озбиљном офанзивом, медијском, финансијском, обавештајном, са циљем да остваре оно што нису у раним деведесетим годинама - навео је председник Црне Горе.

На питање у чему је разлика између садашњег времена и последње деценије минулог века када је и он партиципирао у вођењу државне политике Црне Горе и СРЈ, одговара:

- Тада су великосрпски националисти имали на располагању много више инструмената. Имали су савезну војску (ЈНА), законе који су "прописивали" националистичку злоупотребу јер су држављани Црне Горе морали да се одазову на позив у војску, у супротном су их затварали. Имали су на располагању савезну полицију, царину, службу безбедности, све савезне органе које су могли злоупотребити против оних делова државе које су видели као свој плен. Данас тога нема.

Ђукановић је поновио да Запад не разуме довољно да када се ради о Српској православној цркви у питању нису верске слободе, него инструментализације верске заједнице за рушење суверености суседних држава, да би се остварио пројекат "велике Србије", овог пута под паролом "српског света".

ЛАЖНА ДОКУМЕНТА ЗА РУСА

ПОЛИЦИЈА у Тивту ухапсила је ових дана бившег руководиоца организације из Русије Игора Чујана (55), који је био на потерници Интерпола због финансијских махинација. Он се налази у екстрадиционом притвору. У Подгорици је процурила незванична информација да му је МУП Црне Горе 16. априла 2020. издао документа на лажно име - Левин! Пре неколико дана ухапшен је и милијардер са руским и израелским пасошем Телман Исмаилов (64), који је годинама несметано живео у Црној Гори упркос расписаној потерници за њим.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика