МАНДИЋ ОТКРИО КАДА ЈЕ НАСТАВАК ПРЕГОВОРА: "Актуелна Влада нема подршку парламентарне већине"

Танјуг

07. 10. 2021. у 21:37

НИЈЕ било лако доћи до договора са Демократском Црном Гором, али смо пристали да се да шанса реконструкцији Владе, изјавио је данас председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић.

МАНДИЋ ОТКРИО КАДА ЈЕ НАСТАВАК ПРЕГОВОРА: Актуелна Влада нема подршку парламентарне већине

Фото: Архива ВН

Он је у емисији "Аргументи" на Телевизији Црне Горе казао да ће 10. октобра бити нови састанак, на којем ће парламентарна већина покушати да приближи ставове.

Тада ће, како је истакао, знати је ли рекострукција и даље опција или ће да се бирати друга влада.

- Ми сада имамо убедљиву парламентарну већину која је за то да се направи реконструкција Владе која би подразумевала поштовање демократских стандарда - навео је Мандић и додао да ГП УРА више не стоји иза става да се подржи све што се договоре ДФ и Демократе.

Подсетио је да је прва намера ДФ-а била да се бира нова влада, али да је коалиција око Демократске Црне Горе била против тога, те да су инсистирали на реконструкцији постојеће.

Мандић је истакао да је актуелна Влада остала без подршке парламентарне већине већ у мају, као и да политичка криза у Црној Гори траје "већ дуго".

- Кроз 200 дана ДФ и читава коалиција ''За будућност Црне Горе'' није оценила добром оценом учинак Владе, посебно након смене министра Владимира Лепосавића и непотписивања Темељног уговора - казао је, између осталог, Мандић.

Влада експерата, додаје он, није испоручила ништа од производа који се очекивао.

- Нисмо могли реаговати јер је саопштавано да ако желимо да срушимо Владу, да је срушимо са ДПС-ом. Фронт је симбол борбе против ДПС, било би тешко да Владу, којој смо дали подршку у једном тренутку, рушимо са ДПС-ом. Парламетарна већина је у тешкој позицији, па смо извршили једну врсту политичког притиска - казао је Мандић.

Жеља је, како је истакао Мандић, да се договоре око јаче владе и боље слоге унутар парламентарне већине.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПОЛИЦАЈАЦ ОДЛОЖИО ОРУЖЈЕ ПА СЕ ПРЕКРСТИО: Уз Божију помоћ органи реда сачували манастир

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)