СВЕТОЗАР МАРОВИЋ ПРОГОВОРИО О МИЛУ: "Није му било место на Цетињу"

В. К.

01. 10. 2021. у 21:43

БИВШИ председник Скупштине Црне Горе, некадашњи најближи сарадник Мила Ђукановића и бивши његов партијски заменик Светозар Маровић казао је за Адриа ТВ да Милу Ђукановићу није било место на Цетињу током протеста који су организовани због устоличења митрополита Јоаникија.

СВЕТОЗАР МАРОВИЋ ПРОГОВОРИО О МИЛУ: Није му било место на Цетињу

Фото: Архива "Новости"

- Председник треба да мири, да буде председник свих грађана, а не да буде на таквим догађајима, казао је Маровић, додајући да су он и Ђукановић молили заједно 1997. године митрополита Амфилохија да им омогући састанак са патријархом Павлом.

- Комунизам се преко Закона о слободи вероисповести хтео осветити Црној Гори. Али, цркву не можете подржавити, нити ставити под катастар. Често се говори да је светосавље у Црној Гори наметнута идеологија, а историја бележи да је Митрополија црногорско приморска имала највише цркава Светог Саве - напоменуо је Маровић.

- Персонализација политике је карактеристична за Црну Гору. Ми политику везујемо за личности. То је наследила Црна Гора из патријахализма.

Говорећи о почетку приче о Закону о слободи вероиповести 2019. године, Маровић каже да тада Ђукановић није рачунао на његов савет за стање око цркве.

- Било је много разлога да тај закон не може проћи. Погрешно су све проценили - додао је Маровић.

На питање шта му недостаје у Црној Гори, казао је да му недостају гробови испред Цркве Светог Стефана и пријатељи.

- Недостају ми они којима ја недостајем. Недостајем често и сам себи. 

Запратите Нпортал на Фејсбук страници.

БОНУС ВИДЕО: 

Како је пао Мило Ђукановић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)