МИЛО НА СРБЕ МЕДИЈСКОМ ХАЈКОМ: У Црној Гори нова антисрпска "кампања" у којој се нашим сународницима прети гашењем слободе медија

В. КАДИЋ

02. 10. 2021. у 10:23

Нови удар на Србе у Црној Гори. Овог пута - гашењем слободе медија.

МИЛО НА СРБЕ МЕДИЈСКОМ ХАЈКОМ: У Црној Гори нова антисрпска кампања у којој се нашим сународницима прети гашењем слободе медија

Подобни: Студио ТВ Подгорица

Савет агенције за електронске медије је донео одлуку да затражи од Регуларног тела за електронске медије у Србији покретање процедуре за утврђивање одговорности емитера ТВ програма из Србије - Хепи ТВ, Пинк М, Пинк плус и Пинк. Ради се о наводном кршењу професионалних и етичких стандарда прописаних конвенцијом о прекограничној телевизији, али је свима јасно да је реч о антисрпској хајци преосталих медијских војника Мила Ђукановића. Покушава се увести цензура медијима из Србије у чијим емисијама се говори о суштинским проблемима у Црној Гори.

Андрија Мандић, председник Нове српске демократије саопштио је да потез САЕМ-а представља антисрпски чин и још један напад на српски народ у Црној Гори.

- То што се некоме не свиђа то што емитује ТВ Пинк може лако да промени канал, али ако Срби у Црној Гори желе баш да гледају ту телевизију нико нема право да им одузме ту могућност - категоричан је Мандић.

Јован Вучуровић, посланик ДФ-а, пита се да ли се било шта променило после победе на изборима 30. августа прошле године.

- Агенција за електронске медије која мора бити професионална и непристрасна, а она се 2021. године бави цензуром и гушењем медијских слобода. Скупштина Црне Горе и парламентарна већина треба да преузму ствари у своје руке и преиспитају на који начин функционише овај савет - каже за "Новости" Вучуровић.

Са друге стране, Мило Ђукановић, после кадровске чистке у Јавном сервису, своје подобне ДПС уреднике и новинаре окупио је под кров нове ТВ Подгорица уочи пописа становника и локалних избора у главном граду Црне Горе на пролеће идуће године.

- Сви знају да је то телевизија Мила Ђукановића и Ивана Вуковића која је темпирала почетак рада када је дошло до промена у Јавном сервису - каже Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије. - И све оне ведете Јавног сервиса које су биле препознате као ДПС јуришници и јастребови су се преселило на ту телевизију.

Припреме за отварање нове ТВ "прогутале" су преко 2,5 милиона евра. Имена људи који су политички ангажовани позната су црногорској јавности, попут Рада Војводића, некадашњег генералног директора РТВ ЦГ и РТВ ИН. Он је изабран поново за директора, треће по реду медијске куће ТВ Подгорица. Уз образложење да је својевремено нанео штету Јавном сервису, Савет РТ ЦГ га је сменио са функције директора 2016. године да би три године касније Виши суд пресудио да је незаконито смењен, па је ургирао Савету РТВ ЦГ да му се исплати 180.000 евра?!

На чело Савета ТВ Подгорица именован је историчар и бивши саветник Мила Ђукановића за националну политику, професор Живко Андријашевић, потпредседник тог тела је Драгана Трипковић. Чланови савета су Божидар Јаредић, некадашњи министар за информисање у Влади Црне Горе и један од оснивача НВО "Црногорски збор", Амер Рамусовић и Хусеин Цено Тузовић.

УТРКУЈУ СЕ У УВРЕДАМА

Бројни су примери напада на српски народ, СПЦ, архијереје, политичке личности, Србе из света уметности, културе и спорта који су дуго жигосани на Јавном сервису, али САЕМ није нашао за потребно да реагује и покрене одговорност врхушке Јавног сервиса. Недавно је бивши боксер, сад писац Милорад Поповић, на ХТВ вређао Српску православну цркву у Црној Гори, док је за патријарха Порфирија рекао да је "гори од митрополита Амфилохија". Те срамне изјаве нису наишле на реакцију САЕМ-а.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)