ОПАСНОСТ ОД НОВИХ ДУГОВА: Посланик ПЗП Бранко Радуловић о функционисању ТЕ Пљевља

М. Д.

28. 09. 2021. у 06:34

ЗАМЕНИК председника Покрета за промене и посланик Бранко Радуловић саопштио је да Термоелектрана Пљевља, попут Жељезаре Никшић, Рудника боксита и Комбината алуминијума, са "Ђукановићевим наслеђем, постојећим односима, власништву, глобалним тенденцијама - нема будућност".

ОПАСНОСТ ОД НОВИХ ДУГОВА: Посланик ПЗП Бранко Радуловић о функционисању ТЕ Пљевља

Фото ЕПЦГ

Он истиче да ће ТЕ Пљевља бити у погону извесни период у складу са договором са Енергетском заједницом, прописима ЕК и одлукама Самита у Глазгову. Он је поручио да постојећу "противзакониту и погрешну такозвану еколошку реконструкцију треба одмах прекинути јер она представља обману и опасност од срљања у још већа погрешна задужења".

ПРОЦЕНА Бранко Радуловић, Фото Скупштина ЦГ

Радуловић је казао да менаџмент компанија у већинском власништву државе мора бити стручан, а извршне функције треба бирати након јавних конкурса.

- Незнање и површност, безобразлук и политиканство, игра са судбинама грађана Пљеваља и целе Црне Горе и са новим стотинама милиона и милијардама евра када је у питању будућност Термоелектране  Пљевља и енергетског сектора, ових дана кулминира и хитно се мора прекинути. Бројни функционери од водећих до оних по дубини су се и у овом случају показали недостојним функције коју обављају. За разлику од њих, Младен Бојанић са сарадницима и Небојша Медојевић у основи заступају исправне ставове - рекао је Радуловић.

Сви различито о милионима

О ЕКОЛОШКОЈ реконструкцији ТЕ се у последње време чују различити ставови из ресорног Министарства капиталних инвестиција и Електропривреде (ЕПЦГ). Док из МКИ кажу да би тај посао могао коштати и до 100 милиона, а не би довољно смањио параметре загађења, из ЕПЦГ кажу да ће, ако се то не уради, увозити струју вредну више од 100 милиона евра годишње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)