НА КОНИКУ СИЛОВАН МЛАДИЋ: Док се чекају оштрије казне, сексуално насиље не јењава

И. Д. С.

23. 09. 2021. у 06:34

ЧЕКАЈУЋИ да се посланици изјасне о оштријим казнама за педофиле и силоватење, у Подгорици је пре неколико ноћи, како сумњају у полицији, силован осамнаестогодишњи младић.

НА КОНИКУ СИЛОВАН МЛАДИЋ: Док се чекају оштрије казне, сексуално насиље не јењава

Фото shutterstock.com

Три године старији мушкарац ухапшен је због сумње да је починио тај монструозан злочин.

- А. К. (21) ухапшен је због сумње да је пре пар ноћи у Подгорици силовао три године млађег суграђанина. Осумњичени за силовање мушкарца уз кривичну пријаву спроведен је Вишем државном тужилаштву, а виши државни тужилац донео је решење о задржавању до привођења судији за истрагу - саопштено је из Управе полиције.

Руководитељка подгоричког Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица саопштила је да је формиран предмет против А. К. због кривичног дела силовање и да се налази у фази истраге.

Наводно, злостављани младић се спорне вечери враћао кући и пролазећи поред једне кафане у подгоричком насељу Коник, А. К. га је зауставио и упркос његовом одбијању, приморао га да седне са њим и његовим друштвом за сто. Када је, тврди жртва, напокон успео да крене кући, мушкарац је кренуо за њим, силом га одвео до неког напуштеног објекта и држећи флашу у руци, претио му да ћути, док је скидао гардеробу с њега. Након тога, у боловима, успео је једва да стигне кући и све испричао мајци, која је о томе одмах обавестила полицију.

Поводом инцидента у Подгорици огласила се Бојана Јокић из ЛГБТ Форум прогрес.

- Очекујемо од надлежних да овом случају приступе са пажњом и да оштром казне насиље - навела је Јокићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)