ШТЕТА ОД 1,7 МИЛИОНА ЕВРА: Због шверца цигарета у Луци Бар ухапшене три особе

Б.Дабић

22. 09. 2021. у 13:21

ЗБОГ крађе и кријумчарења цигарета из складишта у Луци Бар полиција је ухапсила три особе којима је судија за истраге одредио притвор до 30 дана.

ШТЕТА ОД 1,7 МИЛИОНА ЕВРА: Због шверца цигарета у Луци Бар ухапшене три особе

Фото ПР Лука Бар

 Иза решетака су два шпедитера - Ненад Франовић (51) из Бара и Јово Анђелковић (38) са Косова који има пребивалише у Бару, и складиштар Ђорђе Вучетић (28) из Бара. Из Управе полиције је данас потврђено да су сва тројица спроведени у УИКС.

Незаконитим радњама проузрокована је штета од скоро 1,7 милиона евра.

Током прегледа складишта број 2 Луке Бар установљено је да недостаје 1.841 пакет и 152 штеке цигарета различитих брендова, које су у октобру 2020. по налогу Специјалног државаног тужилаштва привремено одузете од једне фирме из Подгорице.

Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да су ова лица у последњих пола године у више наврата отуђивали цигарете у циљу стицања противправне имовинске користи.

Вучетић је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дело тешка крађа и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док се Франовић и Анђелковић терете за кривично дело кријумчарење.

- Након што је полицији 16. септембра пријављено од стране запослених обезбеђења АД Луке Бар да су на излазној рампи контролисали возило у власништву „Зеншпед гроуп“ д.о.о. којим је управљао шпедитер Н. Ф. (51) из Бара и шпедитер Ј. А. (38) из Косова са пребивалиштем у Бару а који су превозили већу количину цигарета, полиција је извршила ванредни преглед складишта број 2 Луке Бар у склопу слободне царинске зоне. Том приликом је установљено да недостаје 1.841 пакет и 152 штеке цигарета различитих брендова, које су у октобру 2020. по налогу Специјалног државаног тужилаштва привремено одузете од једне фирме из Подгорице - наводи се у саопштењу Управе полиције.

Предузимјаући даље полицијске активности идентификована су лица одговорна за ова дела.

Ради прикупљања обавештења у службене просторије су доведени Ђ. В. (28) из Бара, који је складиштар у Луци Бар у наведеном складишту, Н. Ф. и Ј. А.

- Ђ. В. је, сумња се, користећи свој положај складиштара улазио у наведено складиште и износио цигарете док су Н. Ф. и Ј. А. отуђену робу, користећи службено возило шпедитерске фирме, извозили из Луке Бар и транспортовали на један паркинг простор, где су је предавали засада непознатом лицу за новчану надокнаду. Осумњичени су на овај начин причинили штету буџету Црне Горе у износу од око 1.692.174 евра, а по основу неплаћених припадајућих дажбина - саопштили су из Управе полиције.

По наредби судије Основног суда у Бару полиција је извршила претрес станова осумњичених и том приликом је код Ђ. В. пронађено 25 комада мунције у илегалном поседу.

-Такође, полиција је јуче обавештена од стране радника обезбеђења АД Луке Бар да је у једној просторији складишта број 2 пронађено 38 пакета цигарета за које се претпоставља да потичу из овог складишта. Даљим радњама полиције је утврђено да су те цигарете отуђене из магацина где су биле ускладиштене пре претреса - закључује се у саопштењу Управе полиције.

БОНУС ВИДЕО:

Смена припадника Росу на административном прелазу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)